Postimehe otsepilt: Viljandi alistas napilt Viimsi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste käsipallimeistrivõistluste põhiturniiri 17. voorus läksid täna vastamisi Viljandi ja Viimsi meeskonnad. Viljandi sai napi 25:24 võidu. Postimees tegi sellest kohtumisest otseülekande, mis on järelvaadatav.

Kaks minutit enne kohtumise lõppu kaheväravalises eduseisus olnud viljandlaste parimateks osutusid Robert Lõpp 7 ning Ott Varik ja Karl Roosna 5 tabamusega. Kaotajate resultatiivseimad olid Aleksander Oganezov 5 ning Siim Pinnonen ja Robin Oberg 4 väravaga.

Viljandi peatreener Marko Koks: «Tegime lõpus paar valet otsust, mille tagajärjel kaotasime palli. Viimsil oli veel ka viigivõimalus, aga nad jätsid selle kasutamata. Mängu alguses tegutsesime pehmelt ja lasime vastasel saada lihtsaid väravaid. Nad pääsesid liiga palju kuuelt meetrilt viskele, ega eksinud. Avapoolaja keskel saime kaitse pidama, ent rünnakuga me ei saanudki seekord rahule jääda, sest tegime palju kiirustatud viskeid.»

Viimsi/Tööriistamarketi juhendaja Ain Pinnonen: «Me jäime kohati hätta realiseerimisega, aga välja tahaks tuua väravavaht Siim Patraeli arvamuse, kes kiitis oma kolleegi Artur Oganezovit hea partii eest. Kui juba enne mängu oli praktiliselt selge, et saame põhiturniiril neljanda koha, siis nüüd pole meil enam reaalselt võimalik esikolmikut püüda ning saame keskenduda play-offile. Matš Viljandiga aga näitas, et liigume paremuse suunas.»

Tabelijuht Põlva Serviti alistas omal väljakul Aruküla 38:17 (17:8). Võitjate suurimad skooritegijad olid Hendrik Varul 6 ning Kristjan Muuga ja Henri Sillaste 5 ning kaotajatel Andre Sild 5 ja Siim Valdlo 3 tabamusega.

Serviti peatreener Kalmer Musting: «Kuna põhiturniir hakkab lõppema, siis andsime erinevatele meestele võimaluse enese tõestamiseks. Kõik said võrdselt mänguaega ning kaitses proovisime 6-0 ja 5-1 formatsioone. Au tuleb anda ka Arukülale, kes ei tulnud mängu niisama ära mängima, vaid pingutas tõsiselt. Lõpus nad lihtsalt kustusid.»

Aruküla juhendaja Toivo Järv: «Kohtumine ei pakkunud seda, mida tahtnuks saada. Esimese kolmveerandi matšist saime hakkama, ent lõpp kujunes meie poolelt katastroofiks. Tegime lihtsaid vigu ja pallikaotuseid ning lasime Servitil enda viskeid blokeerida. Olime varem erinevad liikumised paika pannud, kuid lõpus ei pidanud me kokkulepitud asjadest kinni.»

Kaks punkti teenis turniiritabelisse ka tiitlikaitsja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper, olles kodus 42:22 (22:9) üle Audentesest. Võitjate resultatiivseimad mängijad olid Jürgen Rooba 11 ja Kaspar Lees 8 väravaga. Kaotajate parim oli Kristjan Ojasaar 8 tabamusega ning Jesper Bramanise ja Rainer Kelgu arvele kanti 4 väravat.

Kehra/Horizon Pulp&Paperi peatreener Jüri Lepp: «Praegu on meie ja Audentese koosseisude vahe suur ning paraku tuleb tõdeda, et teinekord on meil trennis meeskonna omavaheline madistamine seekordsest liigakohtumisest kõvem. Siiski oleksime saanud paremini mängida, seda eeskätt kaitse arvelt. Korralikult pingutades võinuks vahe olla kolmekordne.»

Audentese juhendaja Riho-Bruno Bramanis: «Praegune jõudude vahekord ongi selline. Seekord said Kävali poisid Andrei Kunavitš, Andris Celminš, Ingmar Kasuk ja Marten Mitt palju puhata, sest Valgat ootab homme ees tähtis mäng Tapaga. Mina leian igas kaotuses ka positiivset. Poisid said teada, kuidas tegutseda ilma liidriteta. Nad pidid väljakul ise otsustama ning kord said sellega hakkama, kord mitte. Igatahes astusime jälle sammu edasi.»

Tabeliseis: Põlva Serviti 30 (17-st mängust), HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 30 (17), Viljandi HC 28 (17), HC Viimsi/Tööriistamarket 22 (17), Valga Käval 9 (16), SK Tapa 6 (16), Audentes 5 (17), Aruküla SK 4 (17) punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles