Selgus ekskalevlase Nate Foxi tapmise põhjus

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nate Fox 2009. aastal BC Kalev/Cramo ridades mängimas.
Nate Fox 2009. aastal BC Kalev/Cramo ridades mängimas. Foto: Margus Ansu

Aastaid tagasi BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonnas mänginud Nate Foxi mõrvas möödunud aasta jõulude paiku 51-aastane meesterahvas, kes tulistas endise korvpalluri surnuks armukadeduse tõttu.

USAs Bloomingdale'is elanud 37-aastane Fox väljus möödunud aasta 22. detsembril kodumaja ees oma Jaguarist, kui teda tulistati. Arstid proovisid haiglasse toimetatud mehe elu päästa, kuid see ei õnnestunud.

Kohalik politsei selgitas uurimise käigus välja, et Foxi tappis 51-aastane Jeffrey Keller, kes ametivõimude väitel pidas endist korvpallurit oma rivaaliks, uskudes, et Foxil on suhe uurimise raportis «Katie» nime kandnud naisterahvaga. Politsei väitel jälitas ühe internetifirma tegevjuhina tegutsenud Keller Foxi ning tulistas ta surnuks sugulastelt laenatud relvaga. Politsei sõnul ei olnud Fox ja «Katie» romantilises suhtes, vaid olid varasemalt koos töötanud kindlustusfirmas.

Politsei lisas, et Keller külastas pärast mõrva sooritamist üht osariigist väljaspool asuvat sõpra ja tunnistas talle oma teo üles. Kelleri sõber informeeris juhtunust ametivõime ning politsei asus mehe telefonikõnesid jälgima, kuni ühes vestluses ta end reetis ning politsei kutsumise peale jaoskonda ilmus. Pärast ülekuulamist esitati Kellerile mõrvasüüdistus, jaanuari teises pooles alustati tema üle kohtumõistmist.

Fox kuulus Kalevi ridadesse aastatel 2008-2009, oma korvpallurikarjääri lõpetas mees 2012. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles