Toome üllatas veel ja valis Kalev/Cramo

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ särk Joosep Toome seljas on ajalugu, algaval hooajal mängib ta Kalev/Cramo rivistuses.
TTÜ särk Joosep Toome seljas on ajalugu, algaval hooajal mängib ta Kalev/Cramo rivistuses. Foto: Toomas Huik

Joosep Toome valis Tartu Rocki. Joosep Toome liitub Tallinna Kalev / TTÜga. Selliseid pealkirjad ilmusid tänavu suvel Eesti ajalehtedes. Tõde on aga hoopis see, et Eesti koondislane Joosep Toome mängib
eeloleval hooajal Kalev/Cramo särgis.

Veel teisipäeva õhtul oli TTÜ/Kalevi mänedžer Kalle Klandorf veendunud, et Toome pallib tänavu just selle meeskonna särgis. Vaid kaks päeva varem oli Toome lahkunud Tartu Rockist ning valinud kahe Kalevi pakkumisi võrreldes ülikooliga seotud meeskonna. Kuid eile hommikul seadis ta sammud ikkagi Kalev/Cramo treeningule.

«Pidasin nõu inimestega, kelle korvpallialane arvamus on minu jaoks tähtis, ning otsustasin end siiski kõrgemal tasemel proovida,» sõnas Toome. Kes olid need nõuandjad, kes suutsid suvel Eesti koondises keskmängija rolli täitnud mehe esialgset otsust muutma, pole selge.

Korvpalliga lähedalt seotud inimesed on Postimehele vihjanud, et tegemist võib olla Kalev/Cramoga seotud inimestega.
Pärast hommikust treeningut võttis Toome Kalev/Cramo pakutud lepinguvariandi koju kaasa, mõtles asjad enda jaoks selgeks ning enne eile õhtul alanud harjutuskorda kirjutas alla. Sellega sai tema ümber keerelnud korraliku seebiooperi mõõtu peatükk ilmselt läbi.

Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa märkis, et näeb Toomel samasugust rolli kui Rait Keerlsesel või Toomas Kitsingul – mängumees peab andma endast parima. Kuigi Toome ise on rääkinud, et sooviks mängida suure ääre positsioonil, ei saa Kuusmaa seda talle lubada.

«Mängija peab tegutsema nii, nagu meeskonnale kõige kasulikum,» sõnas ta. «Mängime nii kiiret korvpalli, et üle 25 minuti ei suuda keegi platsil olla. Seega ei tähenda Toome liitumine, et näiteks Kitsing jääks pingile.»

Kalev/Cramos on nüüd koos piisav hulk eesliini mängijaid ning Toome peab arvestama tõsise olelusvõitlusega. Samas oli just meeskonnasisene konkurents põhjus, miks Toome loobus lepingust Tartu Rockiga. Janar Taltsi taasliitumine võtnuks temalt koha põhikoosseisus.

Kuid miks nõustus Toome ühel päeval TTÜ/Kalevisse minema, järgmisel hommikul aga sellest loobus? Toome sõnul polnudki tal TTÜ/Kaleviga konk­reetset kokkulepet – ta kuulas ära nende tingimused ning sai teada, et klubi juhtkond on tema palkamisega päri, kuid sellega olevat kogu suhtlus piirdunud.

Paberite vormistamiseni ei jõutud ning eile hommikul langetas mängumees otsuse Kalev/Cramo kasuks. 
TTÜ/Kalevi peatreener Üllar Kerde kinnitas, et pole Toome otsuse peale solvunud, ent selle tagamaad jäid tema jaoks pisut arusaamatuks.

«Rääkisin Toomega kaks korda ja mõlema jutuajamise lõpuks teatas ta, et tuleb meile. Mina ei saanud talle pakkuda muud kui seda, et saab suure ääre kohal palju mänguaega,» meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles