Endised konkurendid naersid Lotusega liitunud vormelikaunitari välja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renault' vormel-1 võistkonna testisõitjaks on tänavu 27-aastane hispaanlanna Carmen Jorda, kes eelmisel hooajal pidas sama ametit Lotuses.
Renault' vormel-1 võistkonna testisõitjaks on tänavu 27-aastane hispaanlanna Carmen Jorda, kes eelmisel hooajal pidas sama ametit Lotuses. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja võistkond Lotus teatas paar päeva tagasi, et palkas testi- ja arendussõitja kohale 26-aastase hispaanlanna Carmen Jorda. See samm tõi aga kaasa Jorda endiste võistluskaaslaste irooniapuhangu.

Nii näiteks leidis Jordaga paari aasta eest samasse võistkonda kuulunud iirlane Rob Cregan ingliskeelset sõnamängu kasutades, et hispaanlanna ei saaks hakkama isegi filmirulli ilmutusse viimisega, rääkimata sellest, et ta ilmutaks mingeid oskusi arendada uut hübriidjõuallikaga vormel-1 autot. 2014. aastal GP3-sarjas etapi võitnud Richie Stanaway piirdus sotsiaalmeedias lühema kommentaariga, kirjutades lihtsalt: «LOL». 

2012. aastal GP3-sarja võitnud ning ka GP2-sarjas etapivõidu noppinud Mitch Evans kirjutas Twitteris otse Lotusele: «Ei ole ju veel esimene aprill.» Kriitikute hinnangul palgati Jorda mitte oskuste tõttu, vaid tänu kaasatoodavatele sponsorsummadele. Ehkki Lotus kirjeldas Jordat pressiteates kui märkimisväärset karjääri teinud sõitjat, on fakt, et hispaanlanna ei ole kolmel hooajal GP3-sarjas teeninud ainsatki punkti ning tema parim tulemus on 13. koht 2012. aasta Valencia etapilt.

Kolmel hooajal on Jorda saanud kokkuvõttes vastavalt 28., 30. ja 29. koha. Mullu sai seejuures Venemaal ja Abu Dhabis peetud kaheks viimaseks etapiks tema koha Koiraneni tiimis endale Dean Stoneman, kes suutis neljast sõidust kaks võita ja lõpetada korra teisena. Jorda ei olnud sama autoga kordagi saavutanud paremat 17. kohast. Vormel-1 sarjas kehtivate uute reeglite kohaselt jääb Jorda superlitsentsi saamisest väga kaugele ehk Lotuse põhisõitjaid Romain Grosjeani ja Pastor Maldonado asendamisest ei maksa tal unistadagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles