Kaisa Pajusalu võitis sisesõudmise MMil kuldmedali

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Pajusalu.
Kaisa Pajusalu. Foto: Liis Treimann

Kui läinud laupäeval peeti Eesti sisesõudmise esivõistlusi, siis kõrge mängu nimel ja maailmatasemel  sahisesid ergomeetrid USA’s, Bostonis, iga-aastasel C.R.A.S.H-B nime kandval ala mitteametlikel maailmameistrivõistlustel. Eestit saatis Kaisa Pajusalu kuldmedaliga võimas edu ning nüüdsest kuulub tema auhinnakappi juba neli sama võistluse tiitlit. Teinegi medali ei jäänud tulemata - selle eest hoolitses pronksi kaela saanud Madis Lõhmus.

Eesti viimaste aastate tituleerituim naissõudja Pajusalu tegi igati õige otsuse, kui sõudemasinaid tootva firma Concept 2-e kutsel ning neid esindades tiitlivõistlustele osalema sõitis, jättes nii Eesti meistrikulla saatuse koduste konkurentide otsustada, vahendas Eesti Sõudeliidu koduleht.

Naiste absoluutkategoorias tegi kaasa 129 atleeti, peamiselt USA ülikoolidest, kuid oli ka välisriikide esindajaid. Pajusalu tagas 2000 meetri distantsil kuldmedali tulemusega 6.43,6. Järgmised poodiumikohad hõivasid pärnulannale märkimisväärselt alla jäänud Lily Keane ning Maureen McAuligge Riverside Boat Club’ist (USA, MA), aegadega vastavalt 6.55,6 ja 6.55,8.

Ka eelnevalt on Pajusalu Bostonis edukas olnud, sest tal on ette näidata tiitlid aastatest 2009, 2011 ja 2012. Seejuures on tähelepanuväärne, et 2012. aastal tõi tiitli kõrgeklassiline 6.37,3

Pajusalu juhendaja Matti Killing on öötundidel hoolealusega ühenduses olnud ning saanud ka esimesed sõidujärgsed kommentaarid. «Tiitel on iseenesest väga suur saavutus ja edu, kuid siin tuleb ka sõidu sisusse süüvida. Kaisa hoidis stabiilset keskmist tempot ning viis paika pandud plaanid ellu,» rõõmustas Killing.

Edasistest plaanidest rääkides jäi treener avatuks ning märkis, et juba sel teisipäeval, 3. märtsil ühineb värske maailmameister Horvaatias, Splitis samaks ajaks sinna jõudva sõudekoondisega, et jätkata teed traditsioonilise kevadise treeningpaiga, Skradini, poole.

«Hooaja esimeses pooles keskendume kindlasti ühepaadile, sest võistlusplaani kuuluvad nii 8.-10. maini Sloveenias, Bledis peetav MK 1. etapp, kui ka kevadkuu lõpus Poznanis toimuvad Euroopa meistrivõistlused. Edasine sõltub tugevasti Kaisa tulemustest neil võistlustel – kui läheb hästi, sõidame ühepaati edasi, kui mitte, vaatame muude kombinatsioonide poole,» viitas Killing sel juhul võimalusele teha taas koostööd kevadel USA’st õpingutelt naasva tartlanna Marliis Reinkortiga.

Bostonis saatis edu ka Madis Lõhmust, kes osales 60-64. aastaste veteranide võistlusklassis. Tartlane naaseb koju pronksmedaliga, mille tõi talle aeg 6.42,4. Poodiumi ülemised astmed hõivasid ameeriklased Steve Krum 6.30,2ga ning Larry O'Toole 6.38,4ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles