Noor Eesti krossisõitja sai Belgias esimese koha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hardi Roosiorg.
Hardi Roosiorg. Foto: Mirja Roosiorg

Kuulsal Lommeli krossirajal sõideti Belgia lahtiste motokrossi meistrivõistluste avaetapp, kus oli eestlastest stardis Sahkar Racing sõitja Hardi Roosiorg, kes sai esimese koha.

Lommelis oli enne võistlusnädalavahetust mitu päeva vihma sadanud ning ka ööl vastu võistluspäeva lisandus sademeid ja oli kartus, et võistlus võib ära jääda. Õnneks oli aga sõidupäev kuiv ning sõidud said peetud, kuid niiske liivarada läks väga soonde ja sõitjatel seisis ees raske tööpäev.

Sahkar Racing sõitja Hardi Roosiorg osales 125cc klassis ja sõitis keerulisel rajal alustuseks kohe välja kvalifikatsiooni kiireima ringiaja. Roosiorg haaras ka esimeses 15 minutit ja ühe ringi kestnud sõidus stardist liidrikoha ning suutis edu hoida ja edestas kvalifikatsioonis teise aja sõitnud Cyril Genot'd lõpuks 4 sekundiga. Kolmandaks tulnud Yannick Vertommen kaotas eestlasele juba üle 35 sekundi. Roosiorg suutis ka teises sõidus suhteliselt kiiresti liidriks tõusta ning seekord oli ta edu Genot' ees juba 22 sekundit, kolmandaks sõitis end seekord avasõidus viienda koha saanud Bradley Cox, tema kaotas eestlasele 28 sekundit.

Kahe sõidu tulemusena oli seega parim Roosiorg, kes kogus 50 punkti, eestlasele järgnesid Genot 44 ja viimases sõidus neljandaks tulnud Vertommen 38 punktiga.

«Esimeses sõidus sain stardist hästi minema, stardi võitu küll ei saanud, kuid juba kolmandas kurvis olin esimene. Sain enam-vähem tunde sisse ja suurendasin teise kohaga vahet. Kuna pole liivarada ammu sõitnud, siis hoidsin tsiklist liiga kramplikult kinni ning gaasikäsi väsis ära,» rääkis Roosiorg.

«Teise sõidu stardist sain teisena minema, kuid sõitsin enda ees oleva sõitja seitsmendas kurvis pikali ning kõik, kes tagapool olid, jäid sinna taha kinni, sest mõned kurvid olid rajal üpriski mudased ning oli ainult üks hea soon. Tunne oli palju parem, kui esimeses sõidus ja sõitsin kindlamalt ning kasvatasin seekord teise koha sõitjaga pidevalt vahet. Kokkuvõtteks ütleks, et ise olen tulemusega rahul ning kindlasti sain ka kogemusi juurde ja seda eriti just stardis,» võttis Roosiorg oma avavõistluse kokku ja edastas tänusõnad oma meeskonnale, mehaanikule Revo Kutsarile ja eelmise aasta MX1 klassis Eesti meistrile Lauri Lehtlale, kes on noormehe treener.

Meeskonna teine sõitja, belglane Jago Geerts oli aga võistlustules Hollandis Heerde rajal. Eelmisel aastal 85cc klassis Euroopa meistriks tulnud ja MM-il viienda koha saanud noormees kolis tänavu suuremasse 125cc klassi. Heerdes oli võistlustules pea 60 sõitjat selles klassis, mis tähendas, et noor belglane sai suuremas klassis korralikud tuleristsed ning etteruttavalt võib öelda, et ta sai hästi hakkama. Kvalifikatsioonis näitas ta enda grupis teist aega ja sama koha sai ta ka mõlema grupi kokkuvõttes. Geerts võitis esimese sõidu stardi ja kihutas liidrina pool sõitu, kuid tegi seejärel paar viga ja Noud van Kraaij pääses liidriks. Geerts võttis sõidu teises pooles küll vahet tagasi, kuid kaotas sõidu võitnud van Kraaij'le siiski lõpuks 1,3 sekundiga. Geerts võitis ka teise stardi ja juhtis sõitu paar ringi, kuid kukkus ja langes teiseks. Lõpujoonel kaotas ta esimeseks tulnud van Kraaij'le 34 sekundiga.

Kokkuvõttes võttis seega esikoha van Kraaij (200p), Geerts sai 190 punktiga teise koha ja kolmandaks tuli kummaski sõidus samal kohal lõpetanud Marcel Conijn (182 p).

«Meeskonna tulemustega võib väga rahule jääda. Hardi treenis viimased poolteist kuud Hispaanias ainult kõva pinnasega radadel ja üllatas Lommelis positiivselt, sest sai raskel liivasel rajal hästi hakkama. Jago tegi ka hea tulemuse, seda arvestades, et ta kolis alles sellel aastal 125cc tsiklile,» võttis meeskonna hooaja esimese võistlusnädalavahetuse kokku Sahkar Racing juht Lauri Roosiorg.

Sahkar Racing meeskond on järgmisena võistlustules paari nädala pärast, kui toimub Hollandi meistrivõistluste esimene etapp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles