Tänak sihib tuleval hooajal S-2000 MM-sarja

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Karli Saul

Eesti autoralli tulevikulootus Ott Tänak osaleb tänavu kahel võistlusel Ford Fiesta Super-2000 masinaga ning näeb seda tüüpi ralliautoga kihutamises selget tulevikku.


Tänak ja tema kaardilugeja Kuldar Sikk sõidavad nende jaoks harjumatu Fordiga septembri viimasel nädalavahetusel Soome meistrivõistluste etapil Hyvinkääl ning kaks nädalat hiljem Eesti meistrivõistluste viimasel osavõistlusel kodusel Saaremaal.

«N-rühma masinatega on juba palju sõidetud, tulevikule mõeldes peaks Super-2000 auto olema parim valik,» rääkis Tänak. «Järgmisel aastal tahaks sellise autoga osaleda SWRC-sarjas.»

Kuigi tegemist on Fordiga, ei tähenda selle aasta sõidud veel koostööd M-Spordiga. Tänaku jutust kumas aga läbi lootus, et edaspidi sooviks ta selleni jõuda. «Need kaks rallit sõidan sama autoga, millega Marko Kakko käis Rally Estonial. Meie ja nende tiim teevad koostööd, et see hooaeg kuidagi lõpuni sõita,» selgitas Tänak.

Super-2000 masinasse istumine ei tähenda seda, et Tänak jätaks hooaja Pirelli tiimis pooleli.
PWRC-sarjas on tal kollast karva Mitsubishiga sõita veel kaks rallit. Kuid teades mehe Fordi-plaanidest, on selge, et oma tulevikku ta noortetiimina mõeldud süsteemis ei näe.

Tänak osaleb ka 17.–18. septembril sõidetaval Mulgi rallil. Kuna ta rentis juba enne Rapla rallit oma Subaru Impreza tiimikaaslasele Egon Kaurile ning loodab, et nende vahel toimub ka ostu-müügitehing, tuleb ta Viljandis starti Georg Grossi vana masinaga.

«Viljandist on vaja meistrivõistluste punkte hankida, siis saab Saaremaal tiitli eest võidelda. Egonil ei saa ju võitu lihtsaks teha,» selgitas Tänak keerulisena näivat autode vahetamise ja rentimise tagamaad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles