Akermann on jääpurjetamise EMil 5. ja Vooremaa 9. kohal

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Akermann.
Jaan Akermann. Foto: Ott Kallas

Võrtsjärvel jätkuvatel DN klassi Euroopa meistrivõistlustel alustati eile finaalsõitudega. Kokku 126 sportlase seas on eestlastest kõrgeimal, 5. positsioonil Jaan Akermann, esikümnesse mahub ka 9. asetust hoidev Vaiko Vooremaa.

Jääolud Võrtsjärvel olid eile rasked, kuna jää oli üsna pehme. Kella 15 ajal vaikis ka tuul ning võistlussõidud tuli selleks päevaks lõpetada. Finaalseeria jätkub täna ning homme.

Kuldgrupis purjetab neli Eesti sportlast, kelle hulgas parimad sõidud on seni teinud Jaan Akermann (PJK), olles positsioneerunud viiendaks. Akermanni sõnul on tingimused keerulised: «Jääolud on väga muutlikud. Hommikupoole on jää kõva ja rada kiire, kuna öösel on nullilähedased temperatuurid. Paari tunni pärast aga, kui päike on jääd soojendanud ja õhutemperatuur tõuseb, muutub jää pehmemaks. Üldiselt on mul kaks võistluspäeva edukalt läinud. Esimene päev algas suurepäraselt, kuid hiljem hoog veidi rauges mitte päris sobiva purjeka sõiduseadistuse ja trimmi tõttu. Teiseks päevaks aga sain trimmi hästi paika ning sõidud läksid ilusti korda.»

Vaiko Vooremaa (KJK) on praegu 9. kohal. Vooremaa sõnul on regatt kulgenud oodatust raskemalt: «Pehme jääga võistlemine on mulle alati natuke probleeme tekitanud ning neis oludes ei saa end tipptegijaks pidada. Loodame, et saame ikka võistlust jätkata, kuna ilmaprognoos lubab veidi külmakraade. Praegu on iga sõit suure väärtusega.»

Samuti kuldfliidis purjetavad Kevin Grass (SMS) on 24. ja Hardi Laurits (JK MK) 32. kohal. Hõbegrupis võistlejatest on Rene Riim (SMS) üldkokkuvõttes 57., Marek Lentsius (JK MK) 60., Jürgen Kukk (JK MK) 66., Karl-Robert Trink (PJK) 82. ja Valdo Pärtel (HJK) 84. real. Pronkslaevastikus seilajatest hoiab Rasmus Maalinn (PJK) kokkuvõttes 87. ja Toivo Aardemaa (HJK) 94. kohta.

Võitlust juhib seni kõigis sõitudes esimesena finišeerinud poolakas Karol Jablonski kaasmaalaste Michal Burczynski ja Lukasz Zakrzewski ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles