Hiiule naasnud Kalju alustas hooaega kindla võiduga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas võõrustas Nõmma Kalju Hiiu staadionil Tartu Tammeka meeskonda ning võttis kindla 3:0 võidu. Kalju poolelt said hooaja avamängus jala valgeks Vladimir Voskoboinikov, Allan-Axel Kimbaloula ja Tarmo Neemelo. Kõigile väravatele andis söödu Ats Purje.

Sillamäe võitis samal ajal kodus Paidet 4:1. Sander Rõivassepp viis külalised küll 24. minutil juhtima, kuid minut hiljem Sillamäe viigistas, kui palli lõi oma väravasse Andre Mägi. Kaks tabamust lõi veel Jaroslav Kvasov ja ühe lisas Aleksandr Dubõkin.

Enne mängu:

Tänavuseks hooajaks tagasi kodusele Hiiu staadionile kolinud Kalju tegi üleminekuakna viimasel päeval tähtsa täienduse, lisades meeskonda Eesti koondislase Joel Lindpere. Avamängus ei saa Lindpere siiski veel platsile joosta, sest paberimajanduse kordaajamine võtab aega. Läinud hooaja neljanda kohaga lõpetanud Kalju vahetas välja ka meeskonna peatreeneri, kelleks on uuel hooajal Sergei Terehhov. Kaljuga on suurematest nimedest liitunud lisaks Lindperele veel ka ründaja Ats Purje, möödunud aastal Floras pallinud Erkki Junolainen ning mängiv väravavahtide treener Siim-Sten Palm.

Kalju jäi küll ilma Mihkel Ainsalust, aga mitmete lootustandvate noormängijate allkirjad saadi paberile, mistõttu võivad klubi toetajad vaadata positiivselt tuleviku suunas. Kuigi meeskonda on oluline ka uute nimedega täiendada, on Kalju suutnud oma ridadesse jätta mitmeid võtmemängijaid, kelle seas on Vitali Teleš, Hidetoshi Wakui, Ken Kallaste, Reginald, Allan-Axel Kimbaloula ja Tarmo Neemelo. Ka vahepeal Hiinas pallinud Vladimir Voskoboinikov on Eestis tagasi ning valmis vastaste puure täis lööma.

Tammeka ei ole kindlasti Kaljule kerge saak. Olukorra teeb Tartu esindusklubi jaoks rasemaks asjaolu, et kaasa ei saa teha meeskonna kapten Jürgen Lorenz, kes teenis iroonilisel kombel just Nõmme Kalju vastu möödunud hooaja viimases mängus oma kuuenda kollase kaardi ning peab oma Premium liiga hooaja algust veel ootama. Kaptenikohuseid täidab kohtumises pärnakas Tauno Tekko, kuid meeskonna tuumiku moodustavad Lõuna-Eesti taustaga mängijad.

Meeskonna suurimaks täienduseks võib lugeda Heiko Tamme lisandumist ning kindlasti on Tammeka suured lootused pannud nende eelmise hooaja suurimale väravakütile, 32-aastasele Kristjan Tiirikule. Võistkonnas jätkab ka mitmekülgne Andre Paju ning põnevust lisavad 1997. aastal sündinud talendikad noormängijad Martin Miller ja Rasmus Tauts.

Kalju uus peatreener Sergei Terehhov sõnas enne kohtumist: «Avamäng toimub Hiiu staadionil. Loodame, et see positiivne uudis toob ka palju fänne kohale, kes aitavad meil hooaega mõnusa atmosfääriga alustada ning me võtame Tartu Tammeka vastu kolm punkti. Meie hooajaks ettevalmistumine oli korralik ning oleme hooajaks valmis!»

Kalju kapten Vitali Teleš: «Meie eesmärk esimeseks mänguks on alustada Hiiu staadionil võidukalt Tartu Tammeka vastu ning tahame pakkuda publikule ilusat jalgpalli. Meil on seljataga korralik hooaja ettevalmistus. Mulle meeldib, et meeskonnal on pilt ees meie mängujoonisest ning oluline on hoida seda joont. Tuleb väga tugev hooaeg, koguni viis meeskonda võitleb kuldmedali eest. Sillamäe ja Infonet on kindlasti tugevamaks muutunud ning samuti ei ole tasemes tagasi andnud Flora ja Levadia.»

Tammeka abitreener Mario Hansi: «Väga lahe vastane esimeseks liigamänguks: palju Eesti koondislasi, välismaalased, noored talendid ja uus peatreener – kindlasti huvitav väljakutse.»

Tartu meeskonnas kaptenikohustusi täitev Tauno Tekko: «Lõpuks on see hetk käes, mida nii kaua oleme oodanud. Ettevalmistusperiood on läbi ja uus hooaeg algamas. Võistkond on motiveeritud, et hooaeg tuleks edukam kui eelmine. Optimismi süvendab korralik ettevalmistus erinevalt eelmisest aastast. Lisaks on meeskond praktiliselt aastatagusega sama ja selletõttu on üksteise mõistmine parem ning ka mängijate kogemus suurem. Esimeses mängus kohtume Nõmme Kaljuga võõrsil. Kindlasti on tulemas võitluslik mäng, sest meie ei kavatse sentimeetritki vastastele kinkida. Sihime selle hooaja esimesi punkte! Ootusärevus on suur!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles