Hollandlane nõuab kohtu kaudu pääsu vormel-1 auto rooli

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giedo van der Garde.
Giedo van der Garde. Foto: SCANPIX

Hollandi vormelisõitja Giedo van der Garde on jalge alla võtnud kohtutee, et sel nädalavahetusel algaval hooajal ikkagi vormel-1 auto rooli pääseda. Van der Garde väidab, et Sauberi võistkonnal ei olnud seaduslikku õigust tema asemel teiste sõitjate kasuks otsustada.

Sauber palkas uueks hooajaks Felipe Nasri ja Marcus Ericssoni, van der Garde sõnul on tal aga ette näidata leping, kus Sauber lubab 2015. aastaks ühte kahest põhisõitja kohast hoopis talle. Kuna Šveitsi kohus - Sauberi peakorter asub just selles riigis - on juba korra teinud otsuse van der Garde kasuks, esitas hollandlane nüüd kaebuse Austraalia Victoria ringkonnakohtusse ja taotleb nädalavahetusel rajale lubamist.

Sauberi võistkond väidab aga, et see pole võimalik ning oleks suisa ohtlik. Tiimi mõlemad autod olevat ehitatud vastavalt Nasri ja Ericssoni kehamõõtudele, van der Garde aga nendele ei vasta ning seetõttu ei suudetaks tema ohutust tagada, väidab Sauber. Hollandlasel on pikkust 1.82 ja ta kaalub 73 kg, samas kui Nasr on võistkonna kodulehekülje andmetel 1.75 pikk ja kaalub 68 kilo ning Ericssonil on pikkust 1.80 ja kaalu 63 kilo.

29-aastane Van der Garde on vormel-1 sarjas osalenud 19 etapil, keerates 2013. aastal Caterhami rooli. Tema parim tulemus on tol hooajal Ungari etapil saadud 14. koht, MM-sarja kokkuvõttes lõpetas ta 22. kohal. Mullu oli van der Garde Sauberi testisõitja.

Vormel-1 sarja hooaja esimene etapp algab Austraalias vabatreeningutega juba neljapäeval, kohus peaks van der Garde kaebuse osas otsuse langetama kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles