US Openi finaalis kohtuvad tiitlikaitsja Clijsters ja Zvonarjova

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vera Zvonarjova
Vera Zvonarjova Foto: SCANPIX

Aasta viimasel suure slämmi tenniseturniiril US Openil selgusid naiste üksikmängu finalistid.

Esimesena kindlustas finaalikoha seitsmendana asetatud venelanna Vera Zvonarjova, kes mäletatavasti lülitas veerandfinaalis konkurentsist välja Eesti esireketi Kaia Kanepi.

Poolfinaalis sai Zvonarjova kindlalt 6:4, 6:3 jagu turniiril esimesena asetatud Taani esindajast Caroline Wozniackist, kustutades sellega Wozniacki lootused tõusta maailma esireketiks – see juhtunuks vaid see, kui Wozniacki oleks turniiri võitnud.

Finaalis läheb Zvonarjova vastamisi tiitlikaitsja Kim Clijstersiga, kes alistas pingelise heitluse järel 4:6, 7:6 (2), 6:4 kolmanda paigutusega ameeriklanna Venus Williamsi.

Turniiril teist asetust omav belglanna teenis US Openil oma 20. järjestikuse võidu. Nimelt triumfeeris ta New Yorgis 2005. aastal, järgmisel aastal oli sunnitud vigastuse tõttu loobuma ning aasta hiljem lõpetas üldse karjääri, aga teatavasti naasis ta võistlusväljakutele eelmise aasta augustis ja napsas siis ka US Openi võidu.

Clijstersi jaoks on tegemist seitsmenda suure slämmi turniiri finaaliga, seni on ta võitnud neist vaid kaks ning seda just US Openil.

Zvonarjova jõudis finaali alles teist korda, viimati suutis ta sama tänavu Wimbledonis, kus pidi lõpuks tunnistama Serena Williamsi paremust.

Seni on Clijsters ja Zvonarjova kohtunud kuuel korral ja belglanna on neist matšidest võitnud viis.

Finaal peetakse täna öösel vastu homset, Eesti aja järgi kell 2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles