Hüljatud oma kasvandik kukutas Manchester Unitedi karikasarjast

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danny Welbeck tähistab oma kasvatajaklubile löödud väravat.
Danny Welbeck tähistab oma kasvatajaklubile löödud väravat. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalli karikavõistluste veerandfinaalis läksid täna tulises lahingus vastamisi «vanad sõbrad» Manchester United ja Londoni Arsenal. Lõpuks sai Londoni meeskond kirja magusa 2:1 võidu.

Arsenal asus kohtumist juhtima 25. minutil, kui kauni kombinatsiooni vormistas väravaks Nacho Monreal. Koduväljakul mänginud United suutis aga kiiresti vastata ning neli minutit hiljem lõi Wayne Rooney peaga väravasse Angel Di Maria tsenderduse. Poolajapausile mindigi 1:1 viigiseisul.

Mängu 61. minutil eksis United väravavahile tagasisöödul ning tekkinud võimaluse kasutas ära Danny Welbeck, kes veel möödunud hooajal mängis oma tänaste vastaste ridades. Ründaja on Manchesteris sündinud ning liitus Unitediga juba kaheksa-aastaselt. Läinud suvel otsustas aga ManU uus peatreener Louis Van Gaal Inglismaa koondise edurivimehest loobuda ning ta siirdus 16 miljoni naela eest Arsenali ridadesse. Manchesteri meeskonna eest oli ta selleks ajaks teinud kaasa 142 mängus ja löönud 29 väravat.

Kohtumise 76. minutil sõitis katus ära ManU poolkaitsjal Angel di Marial, kes kõigepealt sai teenitult kollase kaardi sukeldumise eest ning mõni hetk hiljem sai ta kohtuniku tõukamise eest teisegi kaardi ning saadeti väljakult minema. Kuigi vähemuses United viis lõpuminutitel suured jõud ründesse, siis väravani enam ei jõutud. Sarnaselt di Mariale teenis sukeldumise eest hoiatuskaardi ka Adnan Januzai, kes proovis kolm minutit enne mängu lõppu penaltit välja meelitada.

Arsenal kohtub karikasarja poolfinaalis kas Bradford City või Readinguga. Teises poolfinaalis on koha kindlustanud Aston Villa, kelle vastaseks tuleb kas Liverpool või Blackburn Rovers.

Rumala punase kaardi teeninud Angel di Maria lahkub väljakult
Rumala punase kaardi teeninud Angel di Maria lahkub väljakult Foto: ANDREW YATES/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles