Ronaldo sai rekordi enda nimele, Real jäi aga tühjade kätega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali ja Schalke kohtumine.
Madridi Reali ja Schalke kohtumine. Foto: SCANPIX

Madridi Reali ründaja Cristiano Ronaldo sai tänase Meistrite liiga kaheksandikfinaalkohtumisega enda nimele Euroopa klubisarjade väravaterekordi, kui saatis peaga kaks korda palli Schalke võrku.

Ronaldo on nüüd löönud eurosarjades 78 väravat, senine rekord kuulus 77 väravaga samuti Madridi Realis legendi staatusesse tõusnud Raulile. 76 tabamust on kirjas Ronaldo tuliseimal konkurendil Lionel Messil, kes võib rekordi enda nimele saada juba nädala pärast, kui Barcelona peab Meistrite liigas oma kaheksandikfinaali korduskohtumise. Avamängust on Barcelonal võõrsilt Manchester City vastu kaasa võtta 2:1 eduseis.

Meistrite liiga põhiturniiril on Ronaldo ja Messi löönud mõlemad nüüd 75 väravat. Sealgi on neile kõige lähemal Raul, kes sai omal ajal Reali ja Schalke särgis kirja 71 tabamust. Ronaldol on lisaks üks värav kirjas ka Meistrite liiga eelringidest, kuid seda rekordi lugemisel arvesse ei võeta.

Madridi Realil oli samuti võimalik Schalke vastu ajalugu teha, sest kui sakslastest oleks ka kodus jagu saadud, oleks tegu olnud Reali 11. järjestikuse võiduga Meistrite liigas. See rekord jäi aga sündimata ning Real jagab antud tabelis nüüd jätkuvalt esikohta Müncheni Bayerniga, kes sai samasuguse saavutusega hakkama ajavahemikus 2013. aasta aprillist sama aasta detsembrini. Tiitlikaitsja Reali täna lõppenud võiduseeria algas mullu aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles