Eestlannad laskesuusatamise MMi tavadistantsil säravaid esitusi ei pakkunud

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Lehtla
Kadri Lehtla Foto: Nordic Focus

Täna jätkusid Soomes laskesuusatamaise maailmameistrivõistlused, kui kavas oli naiste 15 km pikkune tavadistants. Kaasa tegi ka neli eestlannat, ent kõrgete kohtade eest nad kaasa rääkida ei suutnud. Darja Jurlova sai parima Eesti sportlasena 58. koha, tema eksis tiirudes neljal korral. Kulla võitis venelanna Jekaterina Jurlova, kes laskis puhtalt ja edestas hõbedale tulnud tšehhitari Gabriela Soukalovat 23,2 sekundiga. Pronks läks kodusel MMil Kaisa Mäkäräinenile, kes kaotas võitjale 24,4 sekundit. Soukalova teenis ühe ja Mäkäräinen kaks trahviminutit.

Esikuuikusse mahtusid veel itaallanna Dorothea Wierer (+24,8; üks trahviminut), venelanna Daria Virolainen (+37,9; üks trahviminut) ja sakslanna Laura Dahlmeier (+40,5; kaks trahviminutit).

Teiste eestlaste tulemused: Kadri Lehtla eksis tiirudes viiel korral ning sai 60. koha (+6.25,3), Johanna Talihärmi lõppkohaks jäi 70. (+7.01,3; neli trahviminutit) ja Kristel Viigipuu pidi leppima 83. kohaga (+8.17,2; neli trahviminutit).

Kokku oli võistlemas 105 naist.

Võistluse käik:

Ka Viigipuu lõpetab, tema eksis neljal korral ja läheb hetkel finišis 83. Tema eksis neljal korral.

Uueks liidriks läheb venelanna Jekaterina Jurlova, Soukalova kaotab talle 23,2 ja Mäkäräinen 24,4 sekundit.

Ka Jurlova on finišis, tema saldoks jäi täna neli trahviminutit ja hetkel läheb ta 40. kohale. Lehtla on langenud 42. ja Talihärm 49. Liider ikka Soukalova, Mäkäräinen teine.

Lehtla saab neljandas tiirus veel ühe trahvi (kokku viis) ja lõpetab võistluse hetkel 36. kohal. Talihärm on langenud 41. kohale.

Ka Viigipuu on esimesest tiirust läbi tulnud ja saab ühe trahvi ja on 71.

Finišisse on jõudnud Mäkäräinen, kes teenis kaks trahvi ja on hetkel Soukalova järel teine (+1,2).

Lehtla eksib kolmandas tiirus korra ja on hetkel 31. Jurlova kolmandas tiirus ei eksinud.

Talihärm saab neljandas tiirus kirja veel ühe eksimuse ja lõpetab päeva nelja trahviga. Hetkel on Talihärm 19., liidrikohal on hetkel tšehhitar Gabriela Soukalova.

Ka Lehtla on rajal ja tema kogub juba esimeses tiirus kaks trahvi. Jurlova eksib avatiirus samuti kahel lasul. Kui tiirust on läbi käinud 80 naist, on liider soomlanna Kaisa Mäkäräinen.

Talihärm esimeses tiirus ei eksinud, kui sealt on läbi tulnud 22 naist, on Talihärm 14. Teises tiirus jääb tal üles kaks märki ehk lisandub kaks trahviminutit. Kolmandas tiirus saab Talihärm veel ühe trahvi lisaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles