Talvine üleminekuralli rõõmustas koondist

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Anier (vasakul).
Henri Anier (vasakul). Foto: Liis Treimann

Eelmisel aastal oli palju juttu Eestijalgpallikoondislastest, kellel ei ole klubi või kes ei saa parasjagu oma tööandja juures mängupraktikat. Peagi on kätte jõudmas tänavuse aasta esimene valikmäng, 27. märtsil kohtutakse võõrsil Šveitsiga. Võrreldes mullusega tundub seis rõõmsam: ära on kadunud mitmed klubita mehed ja eelmise tööandja juures sügavalt pingile kukkunud pallurid on leidnud endale uue mängupaiga.

Eelmise aastanumbri sees tõmbasid Eesti koondise särgi selga 47 meest ning võttes ajavahemiku viimati peetud valikmängust kuni praeguse ajani, siis selle aja jooksul on endale uue tööandja leidnud neist 22, töökohata on veel kaks meest. Rahaeest toimus selle aja jooksul vaid üks üleminek, kui Karol Mets tõmbas FC Flora särgi asemel selga Stavangeri Vikingi oma. Ülejäänud meestel ei olnud ühtegi siduvat lepingut ja nad said uue tööandja juurde siirduda tasuta.

Postimees jagas koondislaste talvised üleminekud erinevatesse kategooriatesse ning palus rahvusesinduse abitreeneril Janno Kivisillal neid koondise vaatevinklist kommenteerida. «Võrreldes sügisega võib koondislaste praegusele seisule rõõmsamalt vaadata,» tõdes Kivisild.

Klubivahetus välismaal

  • Henri Anier (Erzebirge Aue → Dundee United). Leping: 2,5 aastat.
  • Sergei Zenjov (Blackpool → Moskva Torpedo) Leping: 2,5 aastat.
  • Frank Liivak (SSC Napoli Primavera → Alcobendas Sport) Leping: 0,5 aastat.
  • Henrik Ojamaa (Motherwell → Sarpsborg 08) poole aasta pikkune laenuleping Varssavi Legiast

Kivisild: «Kõikide nende üleminekute taga oli mängijate selge soov saada senisest rohkem mänguaega ja leida õige keskkond arengus sammu edasi tegemiseks. Šotimaale tagasi minemisega on Anier taas enda jaoks tuttavas keskkonnas ja praegu on ta ka mänguaega saamas. Sama võib öelda ka Zenjovi kohta, kes on leidnud endale loomupärasema keskkonna.

Ojamaa puhul oli näha, et teine Motherwelli minek oli konarlikum. Tema puhul olen kindel, et Norras viljeletav mängustiil peaks tema tugevamad küljed paremini välja tooma. Liivaku puhul on tausta veidike vähem teada, kuid tema soov oli hakata koos meestega mängima. Tema klubivahetus oli tehtud selge suunitluse ja sooviga leida optimaalne keskkond edasiseks arenguks. Tänasel päeval on temal samuti debüüt tehtud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles