Kohtus võidu saavutanud hollandlane tuleb lubada vormel-1 sarjas rajale

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giedo van der Garde Melbourne'is kohtuhoonest väljumas.
Giedo van der Garde Melbourne'is kohtuhoonest väljumas. Foto: SCANPIX

Hollandi vormelisõitja Giedo van der Garde võttis jalge alla kohtutee, et sel nädalavahetusel algaval hooajal ikkagi vormel-1 auto rooli pääseda. Van der Garde väitis, et Sauberi võistkonnal ei olnud seaduslikku õigust tema asemel teiste sõitjate kasuks otsustada. Nüüd sai mees ka kohtus õiguse.

Sauber on selleks hooajaks juba palganud endale Marcus Ericssoni ja Felipe Nasri. Seejuures toovad mõlemad mehed tiimi hulgaliselt sponsorraha, eriti on raha tõttu tiimile kasulik Nasr, kirjutab The Guardian.

Kohtu otsus paneb Sauberi nüüd raskesse seisu, kuna neil on tiimis nüüd kolm sõitjat aga vaid kaks vormelit. Siiski püsib van de Garde tuleviku osas kahtlus ja sel nädalavahetusel Austraalias teda tõenäoliselt stardis ei näe, kuna mehel puudub superlitsents.

Sauber on teada andnud, et hollandlase rooli istumine oleks ka teistele ohtlik, kuna nende masinad on seadistatud just Nasri ja Ericssoni tarbeks. Van der Garde advokaadid on aga oma vastuse andnud ja vastavalt kohtu otsusele võidakse Sauberi varad konfiskeerida, kui hollandlasele tiimis kohta ei eraldata. Nii on juba Sauberi käest soovitud nende varade nimekirja.

Sauber palkas uueks hooajaks Felipe Nasri ja Marcus Ericssoni, van der Garde sõnul on tal aga ette näidata leping, kus Sauber lubab 2015. aastaks ühte kahest põhisõitja kohast hoopis talle. 29-aastane Van der Garde on vormel-1 sarjas osalenud 19 etapil, keerates 2013. aastal Caterhami rooli. Tema parim tulemus on tol hooajal Ungari etapil saadud 14. koht, MM-sarja kokkuvõttes lõpetas ta 22. kohal. Mullu oli van der Garde Sauberi testisõitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles