Kahevõistluse ajalugu teinud Eesti tüdrukutelt Norras korralik esitus

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annemarii Bendi.
Annemarii Bendi. Foto: Margus Ansu

Eile algas Norras Trondheimis kahevõistluse ajaloo esimene Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) võistlus, kus lumel võtsid mõõtu naiskahevõistlejad. Kaasa tegid ka noored Eesti tüdrukud. Aastatel 2000-2002 sündinud tüdrukute konkurentsis olid stardis kolm eestlannat.

Kokku sai tulemuse kirja 14 võistlejat, kelle seas sai Annemarii Bendi 10., Triinu Hausenberg 11. ja Airiin Pikk 12. koha. Hüppemäel oli eestlannadest kõige parem Bendi, kes kogus 78,5 punkti (parema skoori said lõpetanutest vaid neli tüdrukut). Hausenberg sai 44,8 ja Pikk 43,8 punkti. 3 km pikkusel suusarajal oli kiireim Hausenberg ajaga 10.22 (päeva paremuselt 5. aeg), Bendi aeg oli 11.42 (9.) ja Pikal 12.32 (12.).

Võidu võttis Austriast pärit Lisa Eder, kes edestas norralasi Karoline Bjerke Skatvedti ja Gyda Westvold Hansenit.

2000. aastal süninud poiste seas olid eestlased samuti stardis. Hüppemäel päeva parima tulemuse teinud Ivo-Niklas Hermanson taandus lõpuks 10. kohale. Kevin Maltsev sai kirja kokkuvõttes 12. ja Andreas Ilves 15. koha. Võidu teenis hüpete järel kaheksas olnud soomlane Wille Karhumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles