Norra MM-koondisest välja jäetud Krogh krooniti hooaja parimaks sprinteriks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse hooaja parim meessprinter Finn Haagen Krogh.
Tänavuse hooaja parim meessprinter Finn Haagen Krogh. Foto: SCANPIX

Eile jagati välja murdmaasuusatamise sprindi üldarvestuse karikad. Meeste seas krooniti hooaja parimaks sprinteriks norralane Finn Haagen Krogh, kes jäi mäletatavasti kõrvale Norra MM-koondisest, kuna tiimi koostajate arvates olid neli meest temast kõvemad.

Eilse Drammeni etapi Eirik Brandsdali järel teisena lõpetanud Krogh kogus tänavu sprindietappidega 479 punkti ning kroonitigi parimaks sprinteriks. Teiseks tuli 442 punktiga eile võidutsenud Brandsdal. Kolmanda koha sai itaallane Federico Pellegrino 376 silmaga.

«Kristallgloobuse võitmine on imeline. Olen keskendunud MK-sarjale ja tänavune hooaeg näitab, et suutsin läbi hooaja hästi sõita ning olen stabiilne suusataja,» rääkis Krogh fis-ski.com’i vahendusel.

MMil kuulusid Norra koondisesse Petter Northug (krooniti maailmameistriks), Ola Vigen Hattestad (3. koht), Tomas Northug (6. koht) ja Brandsdal (11. koht). MMil Krogh siiski päris tühjade kätega ei jäänud, kuna sprinditeates krooniti ta koos Petter Northugiga maailmameistriks.

Naiste seas võitis sprindi arvestuses kristallgloobuse Marit Björgen, kes kogus 610 punkti, teine oli tema kaasmaalanna Ingvild Flugstad Östberg 560ga ja kolmas Maiken Caspersen Falla 512ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles