Tüli F1 sarjas jätkub: kohast ilma jäetud hollandlane nõuab Sauberi bossile vanglakaristust

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giedo van der Garde.
Giedo van der Garde. Foto: SCANPIX

F1 sarja uus hooaeg algab juba sel pühapäeval sõidetava Austraalia GP-ga, kuid samal ajal, kui teised tiimid valmistuvad vabatreeningutega hooaja avaetapiks, peab Sauberi meeskond klaarima arveid kohtuga ning selgitama, kes lõppude lõpuks meeskonna masinatesse istuvad ja milline karistus ootab tiimi.

Tüli Sauberis sai alguse sellest, et meeskond palkas tänavuseks hooajaks oma autode rooli Felipe Nasri ja Marcus Ericssoni, kes toovad tiimile rohkelt sponsorraha. Hollandlane Giedo van der Garde kaebas aga tiimi kohtusse ja sai kaks päeva tagasi seal võidu, kuna suutis tõestada, et Sauber oli lubanud talle 2015. aastal üht põhisõitja kohta, kuid jättis ta sellelt siiski välja.

Sauber omakorda väitis, et van der Garde'i nende masina rooli lasta oleks ohtlik, sest autod on juba Nasri ja Ericssoni järgi ära seadistatud ning kuna hollandlane erineb oma pikkuselt ja massilt praegustest sõitjatest, ei oleks tal ohutu nii-öelda võõrasse autosse istuda - tiim lootis sellega, et nii õnnestub vähemalt Austraalia GP-l saata rajale nende esialgsed sõitjad, kuid van der Garde on otsustanud, et nii lihtsalt meeskond ei pääse.

Nimelt esitasid Hollandi sõitja advokaadid Victoriani ülemkohtule hagi, milles teatavad, et Sauberi meeskonna boss Monisha Kaltenborn on süüdi selles, et van der Garde'il pole õnnestunud uuendada F1 sarjas sõitmiseks vajalikku superlitsentsi ning seega on meeskonna juht justkui saboteerinud hollandlase osalemisvõimalust. Van der Garde'i advokaadid nõuavad kohtult Kaltenbornile kas trahvi või koguni vanglakaristust. Kohus peaks otsuse langetama Austraalia aja järgi täna lõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles