Suurde segadusse sattunud Sauberi tiim pidi esimese vabatreeningu vahele jätma

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giedo van der Garde Marcus Ericssoni sõiduvormis.
Giedo van der Garde Marcus Ericssoni sõiduvormis. Foto: SCANPIX

F1 sarjas on sattunud segadustekeerisesse Sauberi meeskond, kes pidi hooaja avaetapina sõidetaval Austraalia GP-l vahele jätma esimese vabatreeningu, sest polnud selge, kes nende masinate rooli istuvad.

Sauberi meeskond läks Austraaliasse mõtetega, et nende eest hakkavad sõitma Felipe Nasr ja Marcus Ericsson. Samal ajal sai aga kohtus võidu hollandlane Giedo van der Garde, kes väitis, et Sauber lubas talle 2015. aastal üht sõitjakohta, kuid jättis ta sellest ilma. Kuigi van der Garde sai kohtus võidu ja ta tuleks Sauberi rooli lubada, väitis tiim, et masinad on juba Nasri ja Ericssoni järgi kohandatud ning lisaks kõigele pole van der Garde'il ka F1 sarjas sõitmiseks vajalikku superlitsentsi.

Kohast ilma jäetud hollandlane ei jätnud aga asja sinnapaika ja andis asja uuesti kohtusse, mistõttu oodatakse ilmselt homme saabuvat otsust, milline karistus Sauberi tiimi ootab. Tekkinud segaduse tõttu pidi aga meeskond vahele jätma esimese vabatreeningu, sest ei saadud sotti, kes autodesse istuma peaksid. Nii patseeris võistlusalas ringi van der Garde, kes oli selga ajanud Ericssoni sõiduvormi, samas kui autodesse istusid ikkagi Nasri ja Ericsson. Masinatega rajale siiski ei mindud ja pärast seda, kui mehed olid tunnikese autodes istunud, viidi masinad tagasi garaaži.

Esimese vabatreeningu kiireimad olid Mercedesed, kui Nico Rosberg edestas tiimikaaslast Lewis Hamiltoni. Kolmanda aja sõitis välja Williamsi roolis istuv Valtteri Bottas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles