Meistriliiga 2. voor: kas Lindpere ja Pareiko jooksevad Postimehe otseülekannetes väljakule?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pareiko Eesti koondise treeningul.
Sergei Pareiko Eesti koondise treeningul. Foto: Toomas Huik

Jalgpalli Eesti meistriliiga teine voor pakub ootusärevust, sest on suur tõenäosus, et üle aastate näeb taas kodupubliku ees liigajalgpalli mängimas koondislasi Joel Lindperet ja Sergei Pareikot. Lindpere uus koduklubi Nõmme Kalju kohtub laupäeval kell 14 Paides sealse Linnameeskonnaga, Pareiko värske tööandja FC Levadia võõrustab aga kell 16.30 Lilleküla kunstmurustaadionil Narva Transi. Mõlemad mängud on jälgitavad Postimehe otseülekande vahendusel. Samuti pakub teine voor põneva Pärnu-Tartu vastasseisu, reedeõhtuse kohtumisega avavad vooru aga eelmise hooaja pronksimeeskond Flora ja mullusest viiendast kohast tänavu kindlasti kõrgemat sihtiv Infonet, kes sai avavoorus punkti kätte tiitlikaitsjalt Levadialt.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Nõmme Kalju – Paide linnameeskond

Laupäeval 14. märtsil kell 14.00 Paide kunstmuruväljakul

Paide alustas hooaega 1:4 kaotusega Sillamäel. Linnameeskond suutis kohtumist küll Sander Rõivassepa väravast juhtima minna, kuid seejärel lõi Sillamäe neli vastuseta väravat. Mäng lõppes Paide jaoks õnnetult, sest punase kaardi teenis Sander Sinilaid, kes ei saa meeskonda laupäevases mängus aidata. Samuti ei saa kaasa teha Lauri Välja.

Kalju fännidel oli seevastu eelmisel laupäeval põhjust rõõmustamiseks, sest Nõmme meeskond suutis kodus 3:0 alistada Tartu Tammeka. Võrku sahistasid Vladimir Voskoboinikov, Allan-Axel Kimbaloula ja Tarmo Neemelo. Silmapaistva mänguga hullutas publikut Ats Purje, kes andis kolm resultatiivset söötu ning lõi mitmeid ohtlikke olukordi. Mõnevõrra üllatuslikult tegutses avamängus keskkaitses koondislane Ken Kallaste, sest vasakkaitsesse oli end sisse seadnud Nicolas Galpin.

Tõenäoliselt kuulub Kalju koosseisu seekord ka Joel Lindpere, kelle dokumendid on korda aetud. Kas Eesti koondises 98 mängu pidanud poolkaitsja Paides ka väljakule jookseb, on siiski mõistagi peatreeneri Sergei Terehhovi otsustada. «Mängunälg on olemas. Minimaalse sammu olen ehk teistest taga, kuid praegu nägu särab ja hea meel on kodus olla. Hommikul on tore ärgata teadmisega, et ei pea kuhugi kaugele lendama. Tahan laupäeval kindlasti olla koosseisus ja meeskonna juures,» sõnas Lindpere paari päeva eest Postimehega vesteldes. Loe lugu SIIT!

Joel Lindpere ootab põnevusega võimalust taas Eestis mängida. FOTO: Liis Treimann 
Joel Lindpere ootab põnevusega võimalust taas Eestis mängida. FOTO: Liis Treimann Foto: Liis Treimann

Kalju on Paide jaoks ebamugav vastane, sest möödunud hooajal lõi pealinnameeskond Järvamaa klubi võrku 13 palli. See ei takistanud Paidel Kaljut siiski kurvastamast, sest kodus suudeti üks punkt nimekatelt vastastelt võtta – augusti lõpus peetud 25. vooru mängus tõusis paidekate kangelaseks Sander Sinilaid, kelle tabamus kohtumise neljandal lisaminutil kinkis Paidele 1:1 viigi.

Paide juhendaja Meelis Rooba: «Selle hooaja esimene kodumäng, kus vastaseks Nõmme Kalju. Viimasest mängust saime valusa õppetunni, kuidas tuleb kaitses mängida. Usun, et oleme nädalaga teinud edasimineku ja saame kodupublikule näidata head mängu. Loodan, et kodupublik on meie 12. mängija.»

Paide mängija Timo Lomp: «Tegemist hooaja teise mänguga, kus saame näidata, milleks oleme võimelised. Eesmärk on lihtsaid vigu vältida ja ründes oma võimalused ära realiseerida.»

Kalju peatreener Sergei Terehhov: «Paide on hea ja distsiplineeritud meeskond, kes valmistab eriti kodus kõigile peavalu, kus oleme isegi eelnevalt punkte kaotanud. Raske mäng, kuid me tahame kindlasti kolme punkti.»

Kalju uus täiendus Erkki Junolainen: «Paide on väga südi vastane kõikidele meeskondadele, kui lasta neil oma mängurütm leida. Me proovime neil seda mitte teha lasta ning oma mängu peale suruda. Kui me kõik oma tekkinud momendid ära lööme ja värava taga puhtana hoiame, siis peaks ka meie jaoks soodne tulemus tulema. Tuleb põnev ja armutu lahing!»

POSTIMEHE TELEMÄNG

FC Levadia – Narva Trans

Laupäeval 14. märtsil kell 16.30 Lilleküla kunstmuruväljakul

Premium liiga tabeliseisust pole loomulikult avavooru järel mõtet liigseid järeldusi teha, kuid tõsiasi on see, et FC Levadia on ühe punkti peal ning Narva Transil on koos kolm punkti, mis annab neile tänu avavoorus saadud suureskoorilisele võidule koguni tabelis esikoha.

Levadia on hooaja eel teinud kõvasti täiendusi ning Eestimaa väljakutele on toodud mitu nimekat koondislast. Neist põnevaim täiendus on kindlasti Eesti koondise puurivaht Sergei Pareiko, kes mõlgutas vahepeal juba lausa loobumismõtteid, kuid andis üleminekuakna viimasel päeval lõpuks ikkagi Levadiale oma jah-sõna. Avavoorus Pareiko koosseisu ei kuulunud, kuid nüüd on ka paberimajandusega kõik korras ning võimalik, et just tema seisab Transi vastu Levadia väravas.

Levadia leppis avamängus Infoneti vastu 0:0 viigiga. FOTO:
Levadia leppis avamängus Infoneti vastu 0:0 viigiga. FOTO: Foto: Tairo Lutter

Pärast superkarikavõitu oli Levadia Premium liiga avamäng FC Infonetiga veidi kinnine ning väravateta viik andis tiitlinõudlejale ühe punkti. Narva Trans alustas hooaega seevastu tõelise väravasajuga, sest mängus Pärnuga kostitati külalisi suvepealinnast juba avapoolajal viie tabamusega. Mäng võideti küll kokkuvõttes 5:2, kuid kindlasti oli Transi fännidel põhjust rõõmustamiseks. Kaks tabamust sai kirja meeskonna uus täiendus, lätlane Vitalijs Zils.

Möödunud hooajal kohtusid meeskonnad Premium liigas neljal korral ning Transil oli Levadiaga raskusi. Kui hooaja esimeses pooles kaotati üks kohtumine 0:1 ja teine viigistati 0:0, siis hooaja teises pooles lõi Levadia Transi puuri lausa 15 palli – üks kohtumine võideti 7:0 ning hooaja viimases matšis oli Narvas Premium liiga võidukarika pea kohale tõstnud Levadia parem 8:1.

Levadia peatreener Marko Kristal: «Laupäevases mängus Narva Transiga peame suutma väravaid lüüa ja võiduarve avada. Loodame ilusa kevadilma jätkumist ja ootame palju pealtvaatajaid mängule kaasa elama.»

Ründaja Ingemar Teever: «Kindlasti on eesmärgiks võiduarve avada. Transi eest mängivad mitu meile hästi tuttavat meest ja see teeb mängu huvitavaks.»

Transi peatreener Aleksei Jagudin: «Hooaja esimene mäng kulges meie jaoks võidukalt. Kuigi Levadia on tõsisem vastane kui Pärnu, aga ka meie ei lähe Tallinna vastasele 3 punkti loovutama. Peame võitlema ja üritame võitma!»

Ründaja Artjom Škinjov: «Võib arvata, et ees ootamas raske mäng ning peame endast kõik anda, et positiivse tulemusega koju naasta. Meeskonna vaim on pärast viimast edukat mängu Pärnu vastu positiivne, ent olen kindel, et mäng Levadia vastu saab olema kordades raskem. Üritame meie poolehoidjatele ja lähedastele rõõmu pakkuda ning jääb vaid laupäev ära oodata – siis saab eelseisva mängu saatus juba selgeks.»

FC Flora – Infonet

Reedel 13. märtsil kell 20.10 Lilleküla kunstmuruväljakul

Mängu näitab otsepildis ETV2.

Infonet on suvel kõvasti ridu täiendanud ning eelmisel reedel viigistati mulluse Eesti meistri, FC Levadiaga 0:0. Flora alustas hooaega kindla 3:0 võiduga, kui laupäeval oldi tuulistes oludes peetud kohtumises paremad Viljandi JK Tulevikust. Flora eest sahistasid võrku Irakli Logua, Rauno Sappinen ning uus mees Soomest, Sakari Tukiainen.

Väravaid tasub sellest kohtumisest oodata, sest möödunud hooajal ei löödud Infoneti ja Flora omavahelistes kohtumistes kordagi alla nelja värava. Kahel korral võitis Flora (3:2 ja 3:1), korra Infonet (3:2) ning üks kohtumine lõppes ka viigiliselt (2:2).

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Vastane on meile tuttav. Peamine eesmärk selles mängus on realiseerida taktikaline plaan ja järgida distsipliini. Juba traditsiooniliselt on meie mängud väga tulemuslikud ning viimse vileni etteaimamatud. Soovime saavutada selles mängus võidu ja ootame toetust oma fännidelt!»

Infoneti mängija Deniss Malov: «Mäng tõotab tulla huvitav ja etteaimamatu. Valmistume mänguks tõsise vastasega väga põhjalikult. Püüame mängida oma jalgpalli ja mitte anda vastasele võimalust pikalt palli kontrollida.»

Flora peatreener Norbert Hurt: «FC Infonet on sellel hooajal väga korralikult komplekteeritud. Treenerid on teinud head tööd ja on suutnud meeskonna mõtestatult mängima panna. Omavahelised mängud on olnud alati kiire tempoga ja võitluslikud. Meile on oluline teineteist toetavalt mängida nii kaitses kui ka rünnakul ja teha kõik selleks, et vastane üle mängida.»

Flora kapten Gert Kams: «Nädal on väga kiirelt ning töises meeleolus möödunud ning ees ootab teine mängudevoor. Teises voorus «sõidame külla» tugevale ning perspektiivikale Infoneti meeskonnale. Usun, et mõlemal meeskonnal on esimesest mängust nii mõndagi positiivset kaasa võtta. Kindlasti on ees ootamas väga huvitav ning võitluslik kohtumine. Tule ise staadionile ja võta sõber ka kaasa!»

Pärnu linnameeskond – Tartu Tammeka

Laupäeval 14. märtsil kell 14.00 Pärnu kunstmurustaadionil

Kohtumist näeb jalgpall.ee ja premiumliiga.ee portaalide vahendusel.

Pärnu kunstmurustaadion on Premium liigaks valmis! Laupäeval kell 14.00 kõlab avavile, kui Pärnu Linnameeskond võõrustab Tartu Tammekat.

Mõlema meeskonna jaoks algas hooaeg kolmeväravalise kaotusega. Tammeka suutis aga 0:3 kaotusest hoolimata südilt vastu panna Nõmme Kaljule ning Pärnu Narva Transile lüüa kaks väravat. Tammekal puudus avamängust kaartide tõttu ka kapten Jürgen Lorenz, kes saab tulevas kohtumises meeskonda taas aidata. Nõmme Kalju vastu näitasid oma oskuseid ka 18-aastane Rasmus Tauts ning 17-aastane Martin Miller, kes teevad juba Premium liigas oma teist hooaega.

Avavoorus Tartu Tammeka Ats Purje ja Nõmme Kalju jõu vastu ei saanud. FOTO:
Avavoorus Tartu Tammeka Ats Purje ja Nõmme Kalju jõu vastu ei saanud. FOTO: Foto: Tairo Lutter

Pärnu jaoks algas kõrgliiga täieliku šokiga. Avapoolaeg kaotati piirilinnas Transile lausa 0:5. Riietusruumist tuli välja aga end kogunud meeskond ning teisel poolajal lõi Pärnu Transi võrku kaks väravat, autoriteks Henri Hanson ja juba hooaja eel püssi paukuma saanud Taavi Laurits.

Pärnu meeskonna juhendaja Marko Lelov: «Meiega võrreldes on Tammeka praeguse meeskonna eelis mullune kõrgliigas mängimise kogemus. Neil oli 2014. aastal päris raske seis, aga nad tulid sellest auga välja ja nüüd on neil aasta kõva kogemust taskus. Koduseinte toetus on Pärnu jalgpallisatsidel alati kõva trump olnud ja usun, et ka tänavu peab iga võistkond, kes Pärnusse tuleb, jalga väristama!»

Nõmme Kaljust Pärnus laenul olev ründaja Robert Kirss: «Põhimõtteline mäng Tartuga, eeldatavasti madistame mõlemad tabeli alumises pooles, aga kodupubliku ees tahaks kolm punkti koju jätta.»

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Kindlasti on tulemas väga raske mäng, sest Pärnu on ennast korralikult tugevdanud hooaja eel. Loodame teha hea mängu ja Pärnult nende kodus punktid röövida.»

Keskkaitsja ja kapten Jürgen Lorenz: «Laupäeval on tulemas väga tähtis mäng Pärnu vastu. Pärnu eelisteks võib lugeda koduväljakut ning nende talvised täiendusi, kes annavad neile palju juurde. Meie meeskonna trumbiks on ühtsus. Pärnu vastu kindlasti midagi kergelt ei tule, kuid lähme anname oma parima, et Tammeka fännidele võidurõõmu pakkuda ning kolme punktiga tagasi Tartu tulla.»

Viljandi Tulevik – Sillamäe Kalev

Laupäeval 14. märtsil kell 14.00 Viljandi kunstmuruväljakul

Viljandi kunstmuruväljakul on laupäeval kell 14.00 võimalik kaasa elada Tuleviku hooaja esimesel kodumängule, kui mulkidele astub vastu Sillamäe Kalev. Avavoor oli Tuleviku jaoks keeruline, sest võõral väljakul pidi madistama möödunud aasta pronksimeeskonna, Tallinna FC Floraga. Pealinnameeskond näitas oma klassi ning suutis pärast 1:0 lõppenud avapoolaega teisel poolaja veel kaks palli Tuleviku võrku lüüa.

Kolmeväravalise võiduga alustas oma hooaega ka mullune hõbedane meeskond Sillamäe Kalev, kes oli kodumurul 4:1 üle Paide Linnameeskonnast. Kuigi Ida-Virumaa meeskond jäi kaotusseisu, suudeti Järvamaa esindusklubile seejärel lüüa neli vastuseta väravat. Kaks tabamust sai enda nimele Jaroslav Kvassov.

Tulevik kingib kõigile pealtvaatajatele Premium liiga esimese kodumängu puhul tasuta sissepääsu!

Tuleviku abitreener Raiko Mutle: «Oleme nüüd jälle ühe mängu võrra kogenumad. Teame paremini, mis meid ees ootab. Enamus meestele on see tase ikkagi väga uus ja kohanemine võtab aega. Läheme selgelt oma mängu mängima ja kui taktikalisest joonisest kinni peame, siis võime ka positiivse tulemuse teha. Koduseinte toel oleme veelgi rohkem motiveeritud oma klubi ja linna au kaitsma.»

Tuleviku keskkaitsja Ragnar Piir: «Esimesed tuleristsed on kätte saadud ja esimene mäng kodupubliku ees tulemas. Üritame samm sammult koostöö klappima saada ja hakata esimesi punkte tabelisse kirjutama.»

Sillamäe Kalevi peatreener Sergei Frantsev: «Viljandi on uus vastane meie jaoks ja mängust saab oodata kõike. Emotsioonid on värsked, jõudu on palju ja meeleolu on väga tähtis faktor võiduks, aga ülesanne on meie jaoks selge – astume väljakule ja teeme oma tööd maksimaalse pühendumisega.»

Vasakkaitsja Andrei Sidorenkov: «Viljandi kaotus Florale ei oma meie jaoks tähtsust, sest hooaja alguses on kõik võimalik. Kerget mängu ei oota mitte keegi ning olen kindel, et mõlemad võistkonnad annavad endast sada protsenti tulemuse saavutamiseks.»

Kasutatud materjalid: Eesti Jalgpalli Liidu pressiteenistus

Vaata allolevatest videotest eelmise vooru kõigi kohtumiste väravaid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles