Poks taas tegijate sekka

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floyd Mayweather jr (vasakul)ja Manny Pacquiao sel nädalal toimunud ühisel pressikonverentsil koos rusikaid vibutamas.
Floyd Mayweather jr (vasakul)ja Manny Pacquiao sel nädalal toimunud ühisel pressikonverentsil koos rusikaid vibutamas. Foto: SCANPIX

Selle nädala kolmapäeval leidis aset kauaoodatud moment, kui esimest korda astusid koos avalikkuse ette kaks poksimaailma suurnime: Floyd Mayweather jr ja Manny Pacquiao. Los Angeleses punasel vaibal astudes kinnitati koos umbes 700 akrediteeritud ajakirjanikule, et 2. mail leiab aset poksiajaloo kõige kallim ja kindlasti ka üks tähtsamaid matše. Selle matšiga loodetakse maailmas poksile tõmmata suuremat tähelepanu ja kerkida taas oluliste tegijate sekka.

Vladimir Klitško taktikepi all kulgev poksi raskekaal ei suuda praegu liigutada selliseid masse, nagu seda tegid näiteks Muhammad Ali ja Mike Tyson. Nii loodetakse, et kergkeskkaalus rusikad käiku laskvad Mayweather ja Pacquiao teevad taas poksi suureks. Kui 2. mail saab näha läbi aegade kõige tulusamat poksimatši, kus kahe mehe vahel läheb jagamisele 300 miljonit USA dollarit, siis selle duelli võimaliku ajaloolise rolli üle käivad loomulikult tulised vaidlused.

Pigem on levinud arvamused, et Mayweatherile ja Pacquiaol on keeruline kerkida ajalooliste duellide kõrvale, nagu Ali vs Joe Frazier, Mike Tyson vs Evander Holyfield ja Joe Louis vs Max Schmeling. «Kui Ali ja Frazier 1971. aastal ringis vastamisi läksid, siis muu maailm peatus,» leidis ka Pacquiao mänedžer Bob Arum APga vesteldes.

Siiski ei ole mingit kahtlust, et raha poolest ei ole minevikust Mayweatherile ja Pacquiaole vastast ja ei saa välistada, et matš tõusebki ajalooliste suurduellide sekka. Raha ongi põhiline, mille ümber paljuski kogu jutt käib. Viimastel aastatel maailma rikkaimaks sportlaseks kerkinud Mayweather on seni poksides teeninud üle 400 miljoni dollari ja seega saavad kõik aru, et seekord mängus olev raha on isegi tema jaoks hiiglaslik. Seejuures võib ta oma osa juba vaikselt kokku lugeda, kuna sõltumata matši tulemusest saab ameeriklane endale 60 protsenti auhinnafondist ning Pacquiao saagiks jääb 40 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles