Latin jõudis MK-etapil 20 hulka

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Latin.
Aleksandr Latin. Foto: Kristjan Teedema

Triatleedid Aleksandr Latin ja Kaidi Kivioja tegid hooaja esimese MK-stardi Austraalias, Mooloolabas. Tugevas konkurentsis toimunud sprindietapil näitasid Latin ja Kivioja vastavalt 20. ja 38. aega.

Ajaga 0.56,09 võistluse lõpetanud Latin näitas konkurentidega võrreldes head minekut just rattasadulas, ent andis olulisi sekundeid ära ujumise ja jooksmisega. Kokkuvõttes 20-ndana finišeerunud eestlase jaoks oli tegemist karjääri kuuenda esikahekümne kohaga MK-sarjas. Kaotust võitjale, prantslasele David Haussile kogunes Latinil 49 sekundit.

Latini jaoks polnud tegemist siiski hooaja esimese võistlusstardiga - nädal varem, Wollongongi Ocean Cup sprindietapil, ületas meie mees finišijoone seitsmenda ajaga. Korraliku hooaja alguse paneb Latin ennekõike hea ettevalmistusperioodi arvele.

«Hindan ettevalmistustsüklit väga positiivselt, sain treeningeesmärgid ja -plaanid realiseeritud ning kogu periood oli vigastuste- ja haigustevaba. Jalg on samuti olnud probleemivaba,» rääkis eestlane kahe nädala taguses Triatloniportaalile antud intervjuus.

Lisaks Latinile startis Mooloolabas ka meie teine olümpialootus Kaidi Kivioja, kel aasta esimesel võistlusel nii palju jaksu ja särtsu ei jagunud, et tugevamatega rinda pista. Ajaga 1.07,40 võistlustrassi läbinud Kivioja lõpetas naiste arvestuses 38. positsioonil

Hooaja tähtsamad stardid ootavad Kivioja enda sõnul teda ees suve esimeses pooles, mil toimuvad Euroopa Mängud Bakuus ja Euroopa Meistrivõistlused Genfis. Olulist punktilisa loodab Kivioja saada ka mitmetelt MK ja Euroopa karikaetappidelt.

Uus katse MK-punktiarvet kasvatada on nii Kiviojal kui Latinil juba järgmisel nädalal Uus-Meremaal, New Plymouth´i MK-etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles