Sauberi tiimi omanik kaitses meeskonna segasesse olukorda pannud naisjuhti

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monisha Kaltenborn.
Monisha Kaltenborn. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas skandaali sattunud Sauberi meeskonna seis on endiselt segane ja rohkelt on imestatud, kuidas tiimi juht Monisha Kaltenborn suutis palgata kolm sõitjat, samas kui sarjas osaletakse kahe autoga. Sauberi tiimi omanik Peter Sauber asus Kaltenborni kaitsma ja ütles, et meeskond poleks ilma temata nii kaugele üldse jõudnudki.

Segadus Sauberis sai alguse sellest, kui hollandlane Giedo van der Garde saavutas kohtus võidu ja otsustati, et kehtiva lepingu tõttu peab ta saama sel hooajal Sauberi põhisõitjaks. Meeskond oli selleks ajaks aga juba palganud Felipe Nasri ja Marcus Ericssoni, kes hooaja avaetapil ka rajal käisid. Edaspidiseks tuleb meeskonnal endiselt välja mõelda lahendus, kuidas kolme meest kahe auto roolis kasutada.

Keerulise olukorra üheks põhjustaks on Sauberi tiimi juht Monisha Kaltenborn, kellele sõitjakohast ilma jäetud van der Garde isegi vanglakaristust nõudis. Sauberi omanik Peter Sauber kinnitas aga, et tema tiimijuhti ei süüdista.

«Ilma Monisha Kaltenbornita ei oleks Sauberit,» teatas omanik kindlalt. «Ma ei oleks meeskonda BMW käest kuue aasta eest tagasi ostnud, kui ta poleks kinnitanud oma soovi, et ta tahab meeskonnas osaleda. See oli meie ühine otsus ja ma olin väga-väga õnnelik, et sain ta sellele positsioonile. Paljud teised tiimid oleksid samuti väga õnnelikud, kui see naine oleks nende meeskonnas,» lisas Sauber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles