Poksimaailm leinab: Austraalia tulevikutäht suri pärast kaotatud matši

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Austraalia lootustandev poksija Braydon Smith kukkus paar tundi pärast kaotatud matši kokku ning suri järgmisel päeval haiglas.

23-aastane keskkaallane Smith kohtus Austraalias Toowoombas pühapäeval filipiinlase John Vincent Moraldega ja sai punktikohtunike ühehäälse otsusega karjääri esimese kaotuse. Matši käigus tabas Smithi mitu Moralde lööki ning üheksandas ringis lõid need Smithi korraks ka jalust nõrgaks, kuid poksija ei paistnud kordagi olevat nii suurtes raskustes, et peakohtunik oleks pidanud vajalikuks matši katkestamist.

Kohaliku väljaande The Chronicle teatel andis Smith pärast kaotust tavapäraselt isegi mõned intervjuud, kuid paar tundi pärast kohtumist hakkas tal halb. Esialgu nõudis Smith peavalude leevendamiseks lihtsalt jääkotti, kuid siis viidi ta juba kiirelt Brisbane’i haiglasse. Intensiivraviosakonda toimetatud Smith suri esmaspäeva hommikul.

«Tean, et see kõlab niisugusel juhul klišeena, aga Braydonit oleks oodanud tõepoolest ees suur tulevik,» tsiteeris The Chronicle peretuttavat James O’Shead. «Mitte ainult poksimaailmas, vaid ka elus. Just see teeb toimunu nii raskeks, et ta oli sedavõrd suurepärane inimene. Ta oli tõeliselt tore poiss.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles