Olümpiavõitja vastas Porošenko üleskutsele: Venemaa MMi boikoteerimine oleks mõttetu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Coe.
Sebastian Coe. Foto: SCANPIX

Kahekordne 1500 meetri jooksu olümpiavõitja Sebastian Coe, kes kandideerib Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAFi) presidendiks, vastas skeptiliselt Ukraina presidendi Petro Porošenko üleskutsele boikoteerida Venemaal peetavat 2018. aasta jalgpalli MMi.

Coe, kelle vastaskandidaat valimistel on ukrainlasest teivashüppelegend Sergei Bubka, võitis oma kuldmedalid 1980. ja 1984. aasta Moskva ja Los Angelese olümpiamängudel. Mõlemaid mänge varjutas suur boikott. «Olen alati spordis toimuvate boikottide vastu,» lausus 2012. aasta Londoni mängude korralduskomitee esimees Reutersile.

«Minu meelest ei anna need mitte kunagi soovitud tulemust. Kannatavad vaid osalejad ja teised võistlejad,» sõnas Coe, kes kuulus MMi korraldajamaa valimistel kandideerinud Inglismaa korralduskomisjoni. «On palju parem, kui sport on nii-öelda pehme võim. Siis on ka muutused võimalikud. Sa kas usud spordi võimesse midagi muuta ning olla sotsiaalsete ja poliitiliste muutuste vallandajaks – või siis ei usu. Minu meelest on sort teinud märksa rohkem kogukondade ühendamiseks kui nende lahutamiseks ja eraldamiseks,» sõnas Coe.

Ukraina president Porošenko kirjutas mõne päeva eest sotsiaalmeedias, et nii kaua, kuni Venemaa väed Ukraina pinnal viibivad, pole jalgpalli MMi pidamine Venemaa pinnal tema arvates võimalik. Väljaandega Bild vesteldes lisas Porošenko, et Ukraina liitlased peaksid kaaluma boikotti, kui Venemaa vägesid Ukrainast välja ei vii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles