Naiskahevõistlejad alustasid, millal olümpiale?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annemarii Bendi.
Annemarii Bendi. Foto: Margus Ansu

Eelmisel nädalal tehti kahevõistluses ajalugu, kui kavas oli esimene Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) jõuproov naiskahevõistlejatele. Stardis olid ka noored eestlannad, kes esialgu jagavad end kahe ala vahel. Eestlaste sooviks oli sel alal kohe ree peale saada ja mitte maha jääda, nagu juhtus naiste suusahüpetes. Mine tea, ehk jagavad ühel päeval naised olümpiamedaleid ka seni vaid meeste pärusmaaks oleval alal. Igatahes Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) viljeletav poliitika annab selleks eelduse.

Eestlannadest osalesid 11. ja 12. märtsil Norras Trondheimis toimunud ja esimese omataolisena ajalukku läinud FISi noorte karikavõistlustel Annemarii Bendi, Airiin Pikk ja Triinu Hausenberg. 2000-2002 sündinute võistlusklassis kaasa teinud eestlannadest oli edukaim Bendi, kes avapäeval oli kümnes ja teisel kuues. Hausenberg sai kirja 11. ja 10. koha ning Pikk 12. ja 13. koha. Tulemusi vaadates tunneb hüppemäel end kõige paremini Bendi ja suusarajal Hausenberg.

«Olime esimesel võistlusel kohal ja püüame seda ala Eestis ka naiste seas arendada. Praegu on meil umbes kümmekond tüdrukut, kes erinevates keskustes harjutavad,» rääkis Eesti kahevõistluse ja suusahüpete alakomitee esimees Ago Markvardt. «Ala sünni juures olime ja nüüd tuleb samm-sammult edasi minna. Mingeid veksleid ei taha välja käia, aga kui sellest peaks saama tiitlivõistluste ala ja meie tase lubab, siis tahame ikka kaasa lüüa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles