Sauber jättis kohtus võitnud hollandlase ikkagi meeskonnast välja

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giedo van der Garde.
Giedo van der Garde. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas lahvatas eelmisel nädalal skandaal Sauberi meeskonnas, sest selgus, et tiim oli põhisõitja kohast ilma jätnud hollandlase Giedo van der Garde'i. Nüüdseks on tekkinud segadus lahendatud kokkuleppega, mille järgi loobub van der Garde kohast.

Van der Garde sai eelmisel nädalal kohtus võidu, sest suutis tõestada, et Sauber oli temaga sõlminud lepingu, mille järgi lubati talle 2015. aasta hooajal põhisõitja koha. Kuna tiim oli selleks ajaks palganud oma ridadesse hoopis Felipe Nasri ja Marcus Ericssoni, sattus Sauber Austraalia GP-l keerulisse olukorda, sest polnud kindel, keda ja mille alusel autodesse lubada.

Kokkuvõttes said Melbourne'is rajale siiski Nasr ja Ericsson ning samamoodi jätkatakse ka tulevikus, sest van der Garde teatas täna, et ta sel aastal sõitma ei hakka. «Me oleme Sauberiga jõudnud kokkuleppele ja mu leping on poolte kokkuleppel lõpetatud,» teatas van der Garde, kellele Hollandi meedia andmetel maksti lepingu lõpetamise eest 15 miljonit eurot.

«Mul oli 2015. aasta lõpuni kehtiv leping ja täielik õigus sellele. Nägin möödunud pühapäevani väga suurt vaeva, et Melbourne'is ellu viia õigust, mida mulle lubatud oli,» lisas hollandlane, kes lisas, et ta oli nõus lepingut sõlmima seetõttu, et Sauberi juht Monisha Kalteborn andis talle väga selgelt mõista, et ta pole nõus van der Garde'iga koostööd tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles