Johannes Moor sai vormel Renault etapil viienda koha

Oliver Lomp
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Moor
Johannes Moor Foto: Foto: Ruudulipp.ee

Läinud nädalavahetusel Soomes Ahvenisto ringrajal sõidetud vormel Renault Põhja-Euroopa meistrivõistluste etapil saavutas Johannes Moor esimeses sõidu kuuenda ja teises viienda koha.

Kvalifikatsioonisõit andis T.T.Racing Team’i esindavale eestlasele esimeseks stardiks kuuenda koha. Kuna Ahvenisto puhul on tegemist kitsa ja kurvilise betoonpiirete vahel kulgeva rajaga, siis oli sellise stardikohaga keeruline väga head tulemust saavutada. Seda kinnitasid ka mõlemad võistlussõidud, mis stardist finišini sõideti stardijärjekorras. Sõidu võitis sarja külalisena Jesse Krohn, kes sel hooajal osaleb Itaalia F3-sarjas.

Teises stardis langes Johannes Moor seitsmendaks, tõusis paari ringiga kuuendaks ning peale Daniel Roosi rajalt väljasõitu finišijoone ületades viiendaks. Sõidu võitis taas Krohn.

Mõlemad stardid läksid arvesse ka Soome meistrivõistluste arvestus ning kuna Johannes lõpetas mõlemad sõidud sarja üldliidri Mika Kunranta ees, siis lahutab Moori esikohast enne viimast etappi neli punkti.

«Loomulikult läksin nädalavahetusest püüdma kõrgemat kohta. Ajasõidus tegin kiirel ringil ühes kurvis ise sõiduvea, hea koht oli sellega läinud. Ahvenisto betooni vahel lõpeb peaaegu iga eksimus avariiga. Nii ka minul vabatreeningute ajal. Peale sellist väljasõitu on siin keeruline viimase piiri peal kihutada. Esimeses sõidus olid lisaks ka kütuseprobleemid, õnneks ma oma kohta ei kaotanud. Kuna ka teise sõidu lõpetasin Kunranta ees, on enne viimast etappi veel kõik lahtine,» kommenteeris Moor nädalavahetust.

Sel etapil T.T.Racing Team’i koosseisus osalenud teine eestlane Antti Rammo lõpetas sõidud vastavalt seitsmendal ja kaheksandal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles