Klavanil ja Augsburgil esimene eesmärk täidetud, raskem ootab ees

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (vasakul) koos teiste FC Augsburgi mängijatega värava üle rõõmustamas.
Ragnar Klavan (vasakul) koos teiste FC Augsburgi mängijatega värava üle rõõmustamas. Foto: SCANPIX

Mullu Bundesliga 8. kohaga lõpetanud ning tänavu kindlalt esimeses pooles püsinud ja parimal hetkel tabelis kolmas olnud Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi FC Augsburg on praeguseks loobunud hooaja eel seatud eesmärgist, milleks oli liigasse püsima jäämine. Nüüd vaadatakse juba eurosarja poole.

Sarnaselt teiste suurliigadega hakkab ka Saksamaal kätte jõudma hooaja kulminatsioon. Enne koondisepausi on meeskondadel pidada veel üks kohtumine ja seejärel klubide juurde naastes ootab Bundesliga mängumehi veel kaheksa mänguvooru. Koha eurosarjas tagavad endale tabeli kuus esimest tiimi, kellest neli paremat saavad tuleval hooajal kätte proovida Meistrite liigas ja kaks järgmist Euroopa liigas. Just kuuendal kohal paikneb praegu Augsburg ja sellest positsioonist enam allapoole langeda ei soovita.

Veel veebruari keskpaigas tunnistas Augsburgi peatreener Markus Weinzierl uefa.com-ile, et heale tabeliseisule vaatamata on põhiliseks sihiks liigasse püsima jäämine. Sama kinnitas siis ka Klavan, kuid nüüd pandi klubi sees paika, et sihte tuleb seada ikka tabeliseisust lähtuvalt.

«Punkte on piisavalt koos, et võib esimese eesmärgi sisuliselt täidetuks lugeda. Kõige tähtsam oli kindlustada liigasse püsima jäämine ja see on suure tõenäosusega kindel,» rääkis Klavan, et praeguseks kogutud 38 silma lubavad meeskonnal tunda end piisavalt kindlalt ja see lubab seada kõrgemaid sihte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles