Sauberi tiim vastas süüdistavale hollandlasele ametliku avaldusega

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauberi tiimi masin.
Sauberi tiimi masin. Foto: SCANPIX

F1 sarjas osalev Sauberi meeskond avaldas oma vastuse hollandlasele Giedo van der Garde'ile, kes eile kirjutas pika teadaande selle kohta, miks ta 2015. aastal ikkagi vormelisarjas kaasa kihutama ei hakka.

Van der Garde ja Sauber jõudsid kokkuleppeni, et kohtus võidu saanud ja 2015. aastaks põhisõitja koha teeninud hollandlane loobub oma õigustest. Hollandi meedia väitel teenis van der Garde selle otsuse eest ka suure valuraha, ent Sauberi jaoks tähendas selline olukord vähemalt selgust, et nad saavad jätkata oma seniste sõitjate Felipe Nasri ja Marcus Ericssoniga.

Van der Garde tegi pärast kokkuleppele jõudmist ka pika ametliku avalduse, kus ta avaldas nördimust, et temalt kui tulihingeliselt võidusõitjalt võeti selline võimalus ära, kuid andis mõista, et teistsugust otsust polnud tal võimalik langetada, sest Sauber keeldus temaga koostööd tegemast. Hollandi sõitja lisas, et loodetavasti avab temaga juhtunu maailma jaoks silmad selle suhtes, mis F1 sarjas tegelikult toimub.

Sauberi meeskond ei jäänud van der Garde'ile vastust võlgu ja nii anti tiimi poolt välja ametlik teadaanne, kus avaldatakse imestust hollandlase väidete üle. «Paljud teist lugesid Giedo van der Garde'i Facebooki lehelt avaldust. Meie lugesime samuti ja olime ausalt öeldes pigem imestunud,» seisis Sauberi avalduses. «Ta võib ennast esitleda võitjana, samas kui meie lootsime, et saame selle kokkuleppe järel asja enda jaoks ära unustada. Giedo valis teise lähenemise ja selle põhjustest me aru ei saa,» selgitas Sauber.

«Meil on mitmetele tema avalduses esitatud väidetele ja süüdistustele head vastused, aga selle jätkamine ei aitaks meie meeskonda, fänne ega partnereid. See ainult julgustaks üksteist meedias veel rohkem poriga loopima ja me ei lasku sellele tasandile,» lisati avalduses ning kinnitati, et tiimi fookuseks on nüüd märtsi lõpus sõidetav Malaisia GP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles