Võidukas Lindsey Vonn tegi mäesuusatamise ajalugu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindsey Vonn.
Lindsey Vonn. Foto: SCANPIX

Ameeriklanna Lindsey Vonn tegi Meribelis mäesuusatamise ajalugu, kerkides legendaarse rootslase Ingemar Stenmarki kõrvale.

Vonn võidutses hooaja viimasel supersuurlaalomi etapil ja kindlustas ühes sellega antud alal ka hooaja lõikes esikoha. Erinevate mäesuusaalade MK-sarjade üldvõitjatele antavaid kristallgloobusi on ameeriklannal nüüd kokku 19 ehk sama palju kui 1970ndatel ja -80ndatel mäesuusanõlvadel valitsenud Stenmark. Eile oli 30-aastane Vonn võitnud ka kiirlaskumise MK-sarja üldarvestuse.

Meribelis edestas Vonn 0,49 sekundiga austerlannat Anna Fenningeri. Ka MK-sarja üldarvestuses jäi Fenninger Vonni järel teiseks, kaotades seejuures vaid 28 punktiga. Kolmanda koha sai Meribelis sloveenlanna Tina Maze, kaotades Vonnile 0,80 sekundiga. Üldtabelis oli Maze samuti kolmas, ent Vonnist jäi teda lahutama juba 150 punkti.

«Ehkki mul on juba 19 kristallgloobust, on tänavused kaks ilmselt kõige erilisemad,» sõnas Vonn, kes on viimase aasta jooksul pidanud üle elama kaks tõsist põlveoperatsiooni. «Peaaegu kõik arvasid, et ma ei tule tagasi. Minu arvates on see päris hea vastus kõigile, kes minus kahtlesid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles