NBA legend teatas karjääri lõpetamisest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Nash.
Steve Nash. Foto: SCANPIX

Kaks korda NBA parimaks mängijaks valitud kanadalane Steve Nash teatas ametlikult, et tõmbab karjäärile joone alla.

Veebruari alguses 41-aastaseks saanud Nash tegi otsuse teatavaks laupäeva õhtul. Los Angeles Lakersi ridadesse kuuluv tagamängija pole saanud sel hooajal vigastuse tõttu väljakule tulla. Üheks NBA läbi aegade paremaks mängujuhiks kerkinud Nash hoiab 10 335 korvisööduga NBA vastavas kõigi aegade edetabelis kolmandat kohta, jäädes alla vaid John Stocktonile ja Jason Kiddile.

Lisaks on Nash 90,4-protsendilise tabavusega NBA kõigi aegade parima protsendiga vabaviskaja. NBA-karjääri alustas ta Phoenix Sunsis, kuid tõusis staariks pärast Dallas Mavericksi siirdumist, kus koos Dirk Nowitzkiga ehitati üles tugev meeskond. 2004. aastal naasis Nash Phoenixisse ning nimetati 2005. ja 2006. aastal liiga parimaks mängijaks.

2012. aastal kolis Nash NBA meistritiitli jahtimise lootuses Los Angeles Lakersisse, kuid praktiliselt kogu tema sealne karjäär läks vigastuste nahka. Mullu sai Nash kaasa teha vaid 15 kohtumises ning oktoobris teatati, et ka tänavune hooaeg jääb tal täies mahus vahele. Nash on seega üks kuuest NBAs MVP-tiitli saanud mehest, kellel pole õnnestunud kordagi NBA meistriks tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles