Marcel Hirscher tegi mäesuusatamises ajalugu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcel Hirscher.
Marcel Hirscher. Foto: SCANPIX

Austerlane Marcel Hirscher tegi mäesuusaajalugu, võites neljandat aastat järjest MK-sarja üldarvestuse. Samasuguse teoga pole varem hakkama saanud ükski meesmäesuusataja.

26-aastane Hirscher lõpetas Prantsusmaal Meribelis peetud suurslaalomi neljanda kohaga ja kasvatas üldedu norralase Kjetil Jansrudi ees 60 punktini. Kuna Jansrud teatas, et ta täna peetavas slaalomis kaasa ei tee, on Hirscheril neljas järjestikune kristallgloobus käes. Hirscher võttis põhirivaali puudumisel maksimumi ja võitis ka tänase slaalomi.

Tänavu kiirlaskumise ja supersuurslaalomi arvestuses võidutsenud Jansrud pole pärast 2011. aastat kordagi slaalomivõistlust lõpetanud ning tema võimalused Hirscherist möödumiseks olid seetõttu imeväikesed. Hirscheril on aga järgmisel hooajal juba võimalik sihtida uut rekordit - Luksemburgi täht Marc Girardelli kogus aastatel 1985-1993 viis MK-sarja üldvõitja tiitlit.

Hirscheri suurim konkurent on uuel hooajal tõenäoliselt norralane Aksel Lund Svindal, kes lõpetas 2013. ja 2014. aastal MK-sarja austerlase järel teisena. Tänavu Svindal ei võistelnud, kuna rebestas oktoobris jalgpalli mängides Achilleuse kõõluse. Sarnaselt Jansrudile on ka Svindali trumpideks kiirusalad, samas kui Hirscher on tuntud slaalomispetsialistina. Lõppenud hooajal võitis Hirscher MK-sarjas viis suurslaalomit ja kolm slaalomit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles