Soomlaste kiire pidu Lasnamäel

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Helenius (vasakul) ei andnud Andras Csomorile mingit võimalust.
Robert Helenius (vasakul) ei andnud Andras Csomorile mingit võimalust. Foto: Albert Truuväärt

Soome poksifännide kahe aasta pikkune ootus sai laupäeval läbi, kui nende suurim staar Robert Helenius pidas esimese matši pärast 2013. aasta märtsi. Väga pikalt üle lahe Tallinna Tondiraba jäähalli oma sangarile kaasa elama tulnud soomlased siiski oma vägilast toetada ei saanud, kuna Helenius alistas ungarlasest vastase Andras Csomori kõigest ühe minuti ja kahe sekundiga. Seega oli töö kiire ja korralik, just nagu Mike Tysonil tema parimail päevil.

Siiski ei tasu eeldada, et vahepealsetel aastatel mitmesuguste traumadega hädas olnud Helenius ongi kohe taas samal tasemel, kus ta viimati poksides oli. Csomor ei kannata välja võrdlust soomlase karjääri kõige tugevamate vastastega: Lamon Brewster, Samuel Peter ja Dereck Chisora. Heleniuse CV näeb järjekordse võidu järel aga välja senisest veelgi parem. Karjääri jooksul on ta nüüd võitnud kõik 20 matši ja 12 neist nokaudiga.

«Olen kaks aastat ringist eemal olnud, ma ei suutnud end tagasi hoida. Pidin kiiresti tegema,» tunnistas uhke show’ teinud ja laupäeva õhtul publikust kõige kõvemad ovatsioonid välja pigistanud Helenius.

2011. aastal Chisora alistamise järel üliraskekaalu Euroopa meistriks saanud Heleniust ootab ekspertide arvates veel pikk tee, et saada taas sama hinnatud poksijaks, nagu ta mõni aasta tagasi oli. 2011. aastal asetas WBO ta raskekaalus Vladimir Klitško järel pingerivis teiseks meheks. Laupäevase matši järel tegi soomlase võidust ülevaate ka BoxingNews24 ning nemad paigutasid Heleniuse raskekaallaste pingereas praegu 18. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles