Tartu spordiakadeemia aitab Soome eeskujul tippu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergejõustikutalent Hans-Christian Hausenberg.
Kergejõustikutalent Hans-Christian Hausenberg. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kui endine tippkorvpallur Pille Tali koos oma võrkpallitreenerist abikaasa Urmas Taliga viimase töö tõttu Soomes elas, nägi ta, et pea igas sealses suuremas keskuses oleval urheiluakatemial ehk spordiakadeemial oleks jumet ka Eestis. Mõeldud, (ja viis aastat hiljem) tehtud.

«Urmas oli oma põhitöö kõrvalt ka sealses akadeemias treener ning mina andsin samuti loenguid. Tundus väga mõistlik ja hästitoimiv projekt, mis hõlmas sportlasi gümnaasiumis ja ülikoolis,» meenutab Tali.

«2010. aastal Eestisse naastes hakkasin seda ideed teostama. Kõigepealt Võrus, ent siis sai takistuseks Võru väiksus. Kui Tartusse tulin, kohtusin Tartu Spordiliiduga ja abilinnapea Tiia Teppaniga. Tutvustasin nendega koos seda ideed ka Eesti Olümpiakomiteele (EOK). Ühel ajal käis ka EOK Soomes ja nägi, et seal toimib süsteem väga kenasti. Ehk aitas see ka kaasa ning saime neilt rohelise tule. Tartu linn pani samuti õla alla ja sügisel läks töö viimaks käima,» meenutab akadeemia projektijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles