MMi etapiks valmistuv Leok sai Itaalias 13. koha

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok
Aigar Leok Foto: Erakogu

Nädalavahetusel sõideti Spoletos Itaalia meistrivõistluste kolmas etapp. Stardis oli ka avaetapil kolmanda koha saanud Aigar Leok, kes sai kirja 13. koha. Hea uudis on see, et Leok on paranenud eelmisel etapil saadud õlatraumast.

Laupäeval võitis absoluutarvestuses 12st katsest seitsmel kiireim olnud prantslane Antoine Meo (KTM), kes edestas lõpuks kolm katset võitnud itaallast Alex Salvinit (Honda) ainult 11,7 sekundiga. Kolmandaks sõitis end ühe katsevõidu saanud Salvini kaasmaalane Manuel Monni (TM). Aigar Leoki (TM) ajad olid kahelt esimeselt katselt alles 20. koha paigus, kuid seejärel tulid kohad nii esikümnes kui selle piirimail ning lõppresultaadiks märgiti eestlasele 13. koht, kaotust võitjale 2 minutit ja 39 sekundit. Välismaalaste arvestuses kuulus Leokile aga kuues koht.

Pühapäeval võitlesid sõitjad nii vihma, kui mudase rajaga ning päeva kiireimaks osutus peale üheksat katset jälle Meo, kes võitis lausa kaheksa katset. Teise koha sai jälle Salvini, kellel kogunes nüüd kaotust juba minuti jagu. Kolmandaks sõitis end eile neljanda koha saanud soomlane Eero Remes (TM), tema kaotas itaallasele 7 sekundiga. Leok liikles seitsmenda koha suunas, kuid kukkus kahel viimasel katsel ning kaotas nende intsidentidega kokku poolteist minutit. Päeva lõpetas noormees jälle 13. kohal, Meost jäi eestlane 3 minutit ja 22 sekundit. Välismaalaste arvestuses oli Leok viies.

Meistrivõistlustel juhib maksimaalse 100 punktiga Meo, teine on Salvini (77 p) ja kolmas Remes (58 p), Leokil on koos 36, mis annab talle absoluutarvestuses kaheksanda koha, Välismaalaste seas on Leok 51 punktiga kuues.

«Täna (pühapäeval – toim) oli üpris hea päev, hoolimata sellest, et vihma sadas päev otsa. Sõit tuli päris hästi välja, kuid keerasin oma päeva viimase kahe katsega kihva, kus kaotasin palju aega. Aga üldiselt võib nädalavahetusega rahule jääda. Nüüd tulen kiiresti koju ja 1. aprillil on õla röntgenuuring, peale mida vaatame edasi, milline täpsem edasine plaan on. Aga kindlasti proovin end esimeseks MM-etapiks nii valmis saada kui võimalik,» rääkis Leok.

Itaalia meistrivõistlustel tuleb sisse nüüd suurem paus, kui järgmine etapp toimub alles juunis. Enne seda on Leokil plaanis osaleda aga maailmameistrivõistlustel, mille avaetapp sõidetakse 18.-19. aprillil Tšiilis Talca linna ümbruses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles