Poksimaailma valitseja Vladimir Klitško hoiatas kolmanda maailmasõja eest

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vennad Vitali ja Vladimir Klitško
Vennad Vitali ja Vladimir Klitško Foto: SCANPIX

Ukrainlastest vennad Vladimir ja Vitali Klitško on alati tuntud olnud kui poliitiliselt aktiivsed poksijad. Kui vanem vend Vitali on karjääri juba lõpetanud ja töötab hetkel Kiievi linnapeana, siis Vladimir teeb poliitikaga seotud avaldusi sportlaskarjääri kõrvalt.

Ukrainas toimuv on järjekordseks tiitlimatšiks valmistuva Vladimir Klitško südameasi ning tema sõnul peaks Venemaa agressioonile vastama samaga. «Pärast Teise maailmasõja ajal juhtunut ei tohi rahvusvahelisi leppeid rikkuda. Praegu toimuv võib viia kolmanda maailmasõjani,» teatas ta. «Minu arvates on Euroopa magama jäänud. Vladimir Putin teeb seda, mida tahab.»

Ta tõi võrdluse poksimaailmast, kus kehtib üks kindel reegel. «Meil on ütlus, et agressori vastu peab ise agressiivne olema. Putin ei peatu enne, kui me ei näita talle, kus piir on. Ta jätkab edasi marssimist,» teatas Vladimir Klitško.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles