Eesti sulgpalli noortekoondis loodab EMilt Poolas häid tulemusi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sulgpalli noortekoondis.
Eesti sulgpalli noortekoondis. Foto: Kristel Vask/Eesti Sulgpalliliit

26. märtsist 4. aprillini kogunevad Euroopa parimad noored sulgpallurid Poolas Lubinis, kus peetakse juunioride võistkondlikud ja individuaalsed Euroopa meistrivõistlused.

Kõigepealt selgitatakse parim võistkond, meistritiitlile võistlevad 34 riigi koondised. Eesti koondis on seadnud eesmärgiks edasipääsu alagrupist ehk koha kaheksa parima hulgas veerandfinaalis. Eesti alagrupi vastased on Holland, Šveits, Soome ja Kreeka. Järgmisesse ringi pääseb vaid alagrupi võitja. Koondise peatreeneri Indrek Küütsi sõnul on eeldatavalt tugevaimad konkurendid Šveits ja Holland, kellega kohtutakse turniiri esimestes mängudes. «Nende riikide sulgpallurite edetabeli kohad ja tulemused on meie sportlastega võrdsed või natuke paremad. Kuid kahtlemata on sihiks alagrupist edasipääs,» lisas ta.

Eesti koondisse kuuluvad Kristin Kuuba, Kati-Kreet Marran, Helina Rüütel, Sale-Liis Teesalu, Mihkel Laanes, Mario Saunpere, Heiko Zoober ja Mikk Õunmaa. Suures osas samas koosseisus mänginud võistkond sai aasta tagasi kuni 17-aastaste vanuseklassi EM-turniiril 9. koha. Toona veerandfinaali pääsu otsustanud kohtumine kaotati napilt Taani võistkonnale, kes tuli hiljem Euroopa meistriks.

Eesti esimene vastane võistkondlikul turniiril on Šveitsi koondis. Kohtumine mängitakse neljapäeval algusega kell 11.00.

Tulemused ja ajakava https://www.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=23AFDABA-CFAE-496D-AC2F-FFD464B02558

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles