Vedehini kasutatud dopingaine on ühele Eesti sportlasele juba karistuse toonud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Vedehin.
Nikolai Vedehin. Foto: Margus Ansu

Positiivse dopingurpoovi andnud Eesti keskmaajooksja Nikolai Vedehini organismist leitud trimetasidiin on juba varemgi ühele Eesti sportlasele võistluskeelu kaasa toonud. Täpselt sama ainega patustas mullu jalgrattur Peeter Pruus.

Trimetasidiin kanti 2014. aasta alguses keelatud ainete nimekirja, kuid juba mitu aastat seda sisaldanud ravimit Preductali kasutanud Pruus ei olnud uuendusega kursis. Sarnaselt Vedehinile loobus ka Pruus B-proovi avamisest ja tunnistas süüd, eemaldades end ise võistlemisest. Pruusile määrati kümnekuuline võistluskeeld, mis lõpeb 5. aprillil ehk pooleteise nädala pärast.

«Ma ise mõtlesin, et ma ei tarvita selliseid aineid, mis on keelatud. Õpetlik selles mõttes, et vaja jälgida, mida sisse võtad,» vahendas ERR Sport toona Pruusi sõnu ETV spordisaatele. «Ei saa usaldada seda, mida oled varem võtnud – alati on vaja kontrollida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles