Piltuudis: ropu nimega mängijale anti luba seda särgil kasutada

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nimi ei riku meest.
Nimi ei riku meest. Foto: SCANPIX

Brasiilias sündinud korvpallur Guilherme Carbagiale Fuck, kes käib Kanadas ülikoolis ja mängib sealse Medicine Hat Rattlersi meeskonna eest, sai ametliku õiguse kasutada särgil oma perekonnanime.

Seni oli noormees mänginud Guilherme Carbagiale nime all ja nii kanti ta ka meeskonna protokollidesse, kuid Fuck leidis, et eelistab siiski oma õiget nime. «Kui viibin Brasiilias, ütlen inimestele alati oma viimase nime. Ja ma tahan ka siin seda särgil kanda, ma ei häbene seda,» sõnas Fuck. «See on mu perekonnanimi ja ma olen selle üle uhke. Mul ükskõik, kui see mõnes muus keeles midagi muud tähendab,» lisas ta.

Alates mullu sügisest Kanadas õppiv ja mängiv Fuck on korralik mängumees, kes on seni visanud mängus keskmiselt 18,35 punkti, tabades väljakult 52-protsendilise ja kolmepunktijoone tagant 42,5-protsendilise täpsusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles