Kalev/Cramo lõi meistriliiga tasemel naiskonna

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Nii nagu meeste korvpalli meistriliiga laieneb eeloleval hooajal ka Eesti naiste meistriliiga – mulluse nelja naiskonna asemel osaleb viis klubi. Uustulnuka võttis oma tiiva alla Kalev/Cramo.



Uus klubi koosneb nii vanadest kui ka noortest mängijatest. «Algatus tuli Gerly Kostlalt ning kuna meil on tüdrukute grupid nagunii olemas, otsustasime proovida,» rääkis Kalev/Cramo mänedžer Kaarel Sibul. «Kõigepealt teeme ühe aasta ära, siis vaatame, mis edasi saab.»

Naiskonna peatreeneriks saab Maia Dorbek ning kõrvuti tema kasvandikega Siili palliklubist tõmbavad Kalev/Cramo särgi selga Eesti koondisse kuuluvad Kostla ja Gerdu Arbet-Lenear ning ilmselt ka mõned vanema põlvkonna mängijad eesotsas Janne Ritsiga.

Eesti liigas jätkavad ka mullu osalenud Eclex, Audentes, Tallinna Ülikool ja Tartu Ülikool. Neist Eclex ja Tallinna Ülikool osalevad ka Balti liigas.

Eclexi mänedžeri Rando Renningu sõnul tugevdatakse Balti liigas naiskonda Kostla, Arbet-Leneari ning Tartusse siirdunud Triin Miti ja Triin Teppoga. «Balti liiga on tänavu taas kobedam – põhiturniiril osaleb üheksa naiskonda, kes mängivad kodus-võõrsil põhimõttel. Neli esimest pääsevad kohamängudele, kus nendega liituvad Euroliiga tasemel Läti ja Leedu naiskond,» kirjeldas Renning võistlussüsteemi.

Tallinna Ülikool ajab rahvusvahelises sarjas läbi ilmselt oma jõududega. Naiskonna peatreener on taas Kersti Sirel ning pärast mitme põhitegija lahkumist läbis naiskond põhjaliku uuenduskuuri.  

Balti liigast võtab osa ka Venemaa meistriliigas osalev Peterburi Spartak, kus oma teist hooaega alustab Eesti koondise liider Merike Andreson.

Kaks Eesti koondise liiget, keskmängija Valeria Kast ja  mängujuht Jana Rannaveski, siirdusid algavaks hooajaks Valgevenesse Minsk-2006 ridadesse. Eilse seisuga oli korvpalliportaali Eurobasket.com andmetel sellel naiskonnal leping nelja mängijaga, kahe Eesti korvpalluri ja kahe ameeriklannaga.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles