Video ja galerii: Märtin ja Tänak testisid Mini WRC masinat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Mini WRC-ga kihutamas.
Ott Tänak Mini WRC-ga kihutamas. Foto: Fotosralis

See, et Markko Märtin testib Mini WRC-autot, oli juba varem uudistekanalitest läbi käinud. Eile selgus aga üllatusena, et Portugalis toimunud testisõitudel osales ka Ott Tänak.


Kas see tähendab, et Eesti tegevrallimeestest kõige kõrgelennulisemat läbimurret üritav mees on lähedal tiimiga liitumisele, on veel vara öelda.

«Minu siin sõitmine ei tähenda veel midagi ning auto häid või halbu omadusi ei tahaks ma kommenteerida. Praegu tegeletakse alles auto arendamistööga,» rääkis Tänak eile pärastlõunal, kui testisõit oli alles pooleli.

Tänak ei soovinud öelda sedagi, kas ta pääses Portugali tänu Märtinile – samas näib see versioon üsna tõenäoline.

Tänavu MM-sarjas N-rühma Mitusbishiga sõitev ning kodustel rallidel seni N-rühma Subarut roolinud Tänakul on varasemast vaid üks tõsisem WRC-auto kogemus, ent toona kihutas ta Ford Focusega lumistel talveteedel.

«Võrdluste tegemiseks või põhjapanevate hinnangute andmiseks on veel liiga vara,» arvas Tänak. «Võrreldes N-rühma autoga on tegemist väga hea masinaga. See on lihtsate süsteemidega tulevikuauto.» Võistlustel peaks Mini WRCd nägema järgmisel hooajal.

Eile hilisõhtul lendasid Tänak ja Märtin juba tagasi koju ning täna pärastlõunal testib noor rallimees Lõuna-Eesti teedel Fordi Super-2000 ralliautot. Sama masinaga osaleb ta nädal hiljem Soome meistrivõistluste etapil ning kihutab ka koduse rallihooaja lõppakordiks oleval Saaremaa rallil.

Vahepeal osaleb aga Tänak Eesti meistrivõistluste eelviimasel etapil, Mulgi rallil. Seepärast polegi tal täna Fordi proovimiseks kuigi palju aega, juba pärastlõunal peab ta alustama Mulgi ralli kiiruskatsete rajalegendi koostamist.

Galeriid testidest saab näha siit ning videot siit.

Eelmisel nädalal proovisid autot Inglismaal Prodrive'i rajal Mads Ostberg ja Terry Kaby, sel nädalal oli eestlaste kord. Teatavasti liitub Mini ka MM-sarjaga, kuid seni pole veel endale sõitjaid valitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles