Vägivallast rabatud Venemaa alaliit esitas ametliku protesti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Montenegro ja Venemaa vaheline jalgpalli EM-valikmäng jäi reedel Podgoricas pooleli. Kohtumine peatati juba teisel minutil, kui Montenegro fännide seast lasti raketiga vastu Igor Akinfejevi pead. Akinfejev viidi väljakult ära kanderaamil, kuid ta pääses peapõrutuse ja kergemate põletushaavadega kaelal.
Montenegro ja Venemaa vaheline jalgpalli EM-valikmäng jäi reedel Podgoricas pooleli. Kohtumine peatati juba teisel minutil, kui Montenegro fännide seast lasti raketiga vastu Igor Akinfejevi pead. Akinfejev viidi väljakult ära kanderaamil, kuid ta pääses peapõrutuse ja kergemate põletushaavadega kaelal. Foto: SCANPIX

Venemaa jalgpalliliit esitas protesti eile õhtul toimunud Montenegro-Venemaa EM-valikmängu kohta. Mängu varjutas Montenegro fännide vägivallatsemine ning lõpuks pidi kohtunik kohtumise katkestama.

Venelasi pahandas sakslasest väljakukohtuniku Deniz Aytekini otsus kohtumisega jätkata, ehkki venelaste väravavaht Igor Akinfejev sai juba paarkümmend sekundit pärast avavilet pihta tribüünidelt visatud põleva raketiga. Vastu pead tabamuse saanud Akinfejev ei olnud võimeline kohtumist jätkama ja nii tuli venelastel kohe teha esimene vahetus, kui postide vahele saadeti Juri Lodõgin. 33 minutit hiljem mäng jätkus, kuid teisel poolajal hakkasid fännid taas venelasi erinevate esemetega pilduma, lisaks läks ka platsil mängijate vahel kähmluseks ja Aytekin lõpetas kohtumise enneaegselt.

UEFA teatel peavad nad enne otsuse langetamist ära ootama kohtuniku ja mängu delegaadi raporti. Venemaa peatreeneri Fabio Capello arvates oleks samuti tulnud mäng esimese intsidendi järel katkestada. «Tegime nii, nagu mängu delegaat käskis – läksime väljakule ja mängisime. Me ei oleks saanud lihtsalt keelduda ja minema kõndida,» sõnas Capello pressikonveretsil.

Venemaa kaitsja Vassili Berezutski sõnul hoiatati publikut, et kui keegi veel mängijaid millegagi viskab, jääb mäng pooleli. «Aga täpselt nii läkski. Dmitri Kombarov sai vist välgumihkliga pihta. Siis juhatas kohtunik meid tagasi riietusruumidesse,» kirjeldas Berezutski Venemaa telekanalile Rossija 2 juhtunut. Mäsu sai alguse olukorrast, kus võõrustajate väravavaht Vukašin Poleksic tõrjus Roman Širokovi penalti. Auti sisse viskama läinud venelasi tabas aga prügirahe.

Venemaa koondise arsti Eduard Bezuglovi sõnul on Akinfejevil peapõrutus ja põletushaavad kaelal. «Ta läbis kohalikus haiglas kontrolli ja lendas siis koos ülejäänud koondisega tagasi Moskvasse,» sõnas Bezuglov.

«Kahju, et Montenegro toetajate käitumine rikkus mängu, mis oleks võinud olla väga huvitav,» nentis Venemaa alaliidu president Nikolai Tolstõhh vestluses kodumaise ajalehega Sport Ekspress. «Kohe pärast mängu andsime protesti sisse. Meie meelest oleks mäng tulnud lõpetada esimesel minutil.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles