Skandaalse EM-valikmängu eest ähvardab karistus lisaks Montenegrole ka Venemaad

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Montenegro ja Venemaa vaheline jalgpalli EM-valikmäng jäi reedel Podgoricas pooleli. Kohtumine peatati juba teisel minutil, kui Montenegro fännide seast lasti raketiga vastu Igor Akinfejevi pead. Akinfejev viidi väljakult ära kanderaamil, kuid ta pääses peapõrutuse ja kergemate põletushaavadega kaelal.
Montenegro ja Venemaa vaheline jalgpalli EM-valikmäng jäi reedel Podgoricas pooleli. Kohtumine peatati juba teisel minutil, kui Montenegro fännide seast lasti raketiga vastu Igor Akinfejevi pead. Akinfejev viidi väljakult ära kanderaamil, kuid ta pääses peapõrutuse ja kergemate põletushaavadega kaelal. Foto: SCANPIX

Reedel pealtvaatajate käitumise tõttu katkestatud jalgpalli EM-valikmäng Montenegro ja Venemaa vahel võib kaasa tuua karistused mõlemale osapoolele.

Euroopa Jalgpalli Liit (UEFA) esitas mõlema riigi alaliidule ametliku süüdistuse. Montenegrole pannakse pahaks seda, et fännid viskasid juba mängu esimesel minutil Venemaa väravavahile Igor Akinfejevile põleva raketiga vastu pead, mistõttu Akinfejev oli sunnitud väljakult lahkuma. 33 minutit hiljem jätkas kohtunik mänguga, kuid teisel poolajal hakkasid Montenegro fännid uuesti Venemaa mängijaid erinevate esemetega loopima ja pihta sai Dmitri Kombarov.

Lisaks läksid ka meeskondade liikmed platsil omavahel kähmlema. Kohtumine katkestati seepeale 67. minutil lõplikult. UEFA süüdistab Montenegro fänne pürotehnika kasutamises, samuti ootab alaliitu automaatne süüdistus ees juhul, kui nende korraldatav mäng kirjeldatud asjaoludel pooleli jääb.

Venemaa esitas UEFAle ametliku protesti ja nõuab mängutulemuseks neile võidu määramist. UEFA on aga teatanud, et ka venelased ei pääse ilmselt karistusest, sest nendegi fänne süüdistatakse pürotehnika süütamises ja vastasfännide pihta eri esemete loopimises. UEFA on varem teatanud, et distsiplinaarotsust ei saa langetada enne, kui vastav komisjon on üle vaadanud nii mängu peakohtuniku kui ka mängu delegaadi raporti.

Venemaa ja Montenegro on G-alagrupis vastavalt kolmandal ja neljandal kohal, mõlemal on praegu tabelis viis punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles