Asashoryu Barutost: tal on suurepärane võimalus saada yokozuna'ks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka endist yokozuna't Asashoryu'd on kahtlustatud kokkulepetes
Ka endist yokozuna't Asashoryu'd on kahtlustatud kokkulepetes Foto: SCANPIX

Moskvas toimunud maadluse MMil viibis Mongoolia Maadlusföderatsiooni aupresidendi seisuses 29-aastane Dagbajorj Dolgosuren ehk sumo suurmeister, 68. yokozuna Asashoryu.

Legendaarne sumo suurmeister, 25 suurturniiri (basho) võitja, andis ajalehele Sport-Ekspress ja internetiküljele www.japan-sumo.ru pika intervjuu. Küsimusi esitas japan-sumo.ru toimetaja Denis Isajev. Muuhulgas rääkis Asashoryu ka Eesti sumomaadlejast Kaido Höövelsonist ehk Barutost.

Küsimusele, kellele sekitori'dest ta praegu kõige rohkem kaasa elab, vastas suur mongol: «Ozeki Barutole. Eestlane on suurepärane inimene. Ta on tugevam kui esimene eurooplasest ozeki Kotooshu. Oleks tal kas või kolmandik Asashoryu võitlejaiseloomu, olen kindel, et temast saaks suurpärane yokozuna

«Baruto on väga heatahtlik. Ilmselt puudub tal psühholoogiline stabiilsus,» lisas Asashoryu. «Mõnikord suhtub ta kaotusesse ükskõikselt. Soovitan Barutol mitte loorberitele puhkama jääda, vaid pürgida absoluutsesse tippu. Tal on suurepärane võimalus saavutada yokozuna tiitel. Kõik on tema enda kätes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles