Aitab skandaalidest: Inglismaa jalgpalliklubi hakkas mängijatele seksuaalkäitumist õpetama

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brighton & Hove Albioni kodustaadion.
Brighton & Hove Albioni kodustaadion. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalliklubi Brighton & Hove Albion tegi ennetava sammu ja hakkas oma mängijatele õpetama seksuaalkäitumist. Põhjuseks on viimastel aastatel aset leidnud juhtumid, kus jalgpallureid süüdistatakse vägistamises.

Peamiselt keskendutakse sellele, kuidas ära tunda, kas vastaspool on tõepoolest seksuaalsest kontaktist huvitatud ja selleks nõusoleku andnud. Seejuures räägitakse nii teema seaduslikest kui ka eetilistest aspektidest, vahendab BBC. Programm kannab nime «Kaitse, Teavita ja Enneta».

Mängijad osalevad privaatsetel seanssidel, kus nad räägivad oma varasematest kogemustest. Neid aitavad psühhoterapeut ja endine politseiuurija. Nõustamise läbivad nii Brightoni klubi meeskonnad kui ka naiskonnad.

Inglismaa esiliigas mängiva Brightoni meeskonna neli mängijat Anton Rodgers, George Barker, Lewis Dunk ja Steve Cook olid 2013. aastal kohtu all, kuna neid süüdistati 19-aastase neiu seksuaalses ründamises ühes Brightoni hotellis. Kõik neli meest mõisteti õigeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles