Eesti esisprinter Tess Grossmann käis seljaoperatsioonil

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tess Grossmann.
Tess Grossmann. Foto: Eesti ujumisliidu Facebooki leht

Veidi enam kui nädala eest käis Eesti hetke esisprinter Tess Grossmann seljaoperatsioonil, mis möödus neiu enda sõnul edukalt, vahendab Eesti Ujumisliidu Facebooki lehekülg.

«Ma pole kindel, kuidas vigastus tekkis aga usun, et juba paar aastat tagasi jõusaalis,» rääkis Grossmann vigastusest täpsemalt. Nimelt olevat juba paar aastat tagasi jõusaalis tekkinud tugev valu alaselga ning selle tagajärjel ei saanud Kalevi Ujumiskooli esindav neiu umbes nädala aega sirgelt seista. «Kuna valu oli perioodiline, siis ei osanud kahtlustada, et võib olla tõsisem probleem. Enamjaolt arvasin, et tegu on lihtsalt trennis ülepingutamisega.»

Grossmann, kes treenib Peter Mankoci käe all, selgitas, et operatsioon ei olnud ainuke võimalus, oli ka alternatiive. «Mul oleks olnud võimalus treenida, aga tugevate piirangutega.» Tal oleks olnud keelatud igasugune tugev jõusaal, tugevad pöörded, stardid ja hüpped, mis on põrutav või tekitab pinget seljale. «Ujumiskarjääri vaatevinklist oli operatsioon hädavajalik,» lisas Grossmann. 

Nüüd, kui operatsioonist on möödas enam kui nädal, saab väita, et operatsioon oli edukas. Juba eile käis Grossmann esimest korda vees. «Selg alles taastub veel,» märkis Grossmann. «Sel nädalal alustasin vaikselt treeningutega. Treeningute all ma mõtlen muidugi taastusravi ja veetunnetuse harjutusi.» Treeningute gaasipedaali plaanib Grossmann põhja vajutada mai alguses.

Seega jäävad meie hetke esisprinteril vahele nii Tartu Kevad kui ka Balti Matš. Siiski on Grossmann optimistlik ning usub, et suvel toimuvaks MMiks jõuab ta tippvormi. «Ma olen üsna kindel, et MMile minnes olen ma taas tippvormis ja loodan, et seljaoperatsioonist taastumine ei takista mu ettevalmistust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles