Jalgpalli meistriliigas käib armutu heitlus: kes jääb liigasse püsima?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Tulevik (kollases)
Viljandi Tulevik (kollases) Foto: SCANPIX

Eesti jalgpalli meistriliigas käib lisaks FC Flora ja FC Levadia vahel toimuvale tiitliheitlusele ka armutu võitlus selle nimel, kes jääb järgmiseks hooajaks kõrgliigasse püsima.

Seitsmendal kohal asuval Viljandi JK Tulevikul on koos 22, FC Kuressaarel 20, Paide linnameeskonnal 18 ja Kohtla-Järve FC Lootusel 17 punkti. Neist üks kukub liigast otse välja, teine peab oma koha säilitamiseks pidama üleminekumänge.

«Need neli võistkonda on suhteliselt võrdsed. Et meil oleks eelis, seda kindlasti ei ole. Pinge on õhus,» tunnistas Tuleviku peatreener Marko Lelov. «Olen poistele rääkinud, et pole mõtet lootma jääda, et teised eksivad, tuleb ise mees olla! Kui ise punktid ära võtame, siis väärime ka kohta meistriliigas.»

Paide linnameeskond on uue juhendaja Meelis Rooba käe all end punase laterna rollist välja võidelnud. «Meil on potentsiaali kõvasti. Pole saanud ühtegi mängu pidada täisrivistuses – alati on 3-4 põhimeest kas kaartide või vigastusega väljas. Näiteks viimases mängus Tulevikuga oli neli põhimeest eemal, aga saime 1:1 viigi. See näitab meie tugevust. Hindan meie võimalusi väga headeks,» arutles Rooba.

«Paide tõus ei ole üllatus – uus treener, uued emotsioonid, tuli juurde mängijaid, kes on meistriliigas tulest ja veest läbi käinud. See annab enesekindlust,» kommenteeris Lelov.

Kohtla-Järve Lootus lubab hambad risti lõpuni võidelda. «Juba hooaja alguses teadsime, et meil tuleb võidelda koha säilitamise eest ja olime selleks valmis,» tõdes Lootuse mängiv treener Andrei Škaleta. «Kui langeme välja, siis katastroofi ei ole, jätkame tööd Kohtla-Järve jalgpalli arendamise nimel. Aga kuni on teoreetiline võimalus säilitada koht meistriliigas, siis võitleme hambad risti iga punkti eest.»

FC Kuressaare president Priit Penu tõdes, et nende meeskonnal on igal aastal hooaja lõpp raske olnud. «Oleme kuumast suvest tingitud mõõnast üle saanud ja valmis oma konkurentidega mõõgad ristama,» lausus ta. «Eeskätt tuleb keskenduda omavahelistele mängudele, kuid punkte tuleb üritada koguda igalt poolt. Arvan, et tegemist üle aegade põnevaima tabelilõpu heitlusega.»

«Kui Kuressaare ja Kohtla-Järve vastu ära võtame, siis pole probleemi. Olen poistega terve aasta kõvasti võidelnud, loodan, et saame väärilise tasu,» ütles Lelov.

«Kõige tähtsamad vastased on meil veel Kuressaare ja Tammeka. Ehk õnnestub ka Kalju ja Sillamäe vastu midagi. Poisid mängivad innuga, kõik näevad vaeva, pingutame koos,» lubas Rooba.

Eeloleval laupäeval kohtub Kohtla-Järve Lootus koduväljakul FC Floraga, Kuressaare reisib Narva, kus vastaseks kohalik Trans, Paide kohtub Tartus Tammekaga ning Tulevik võõrustab Sillamäed. Vooru telemängus on kell 17 Maarjamäel vastamisi Levadia ja Nõmme Kalju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles