Jeets ja Toom näitasid ERC meistrivõistluste kolmanda etapi kvalifikatsioonis 17. aega

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Jeets ja Andrus Toom.
Raul Jeets ja Andrus Toom. Foto: Rando Kall

Eile sõideti tänavuse FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste kolmanda etapi, Circuit of Ireland kvalifikatsioonikatse ja Belfastis oli ralli pidulik avamine. 

Raul Jeets ja Andrus Toom (MM-Motorsport, Ford Fiesta R5), kellele on see esimene asfaldiralli, näitasid kvalifikatsioonikatsel 17. aega. Katse jooksul kanti kurvide lõikamisega teele palju mulda ja kruusa ning see muutis katse aina keerulisemaks. See kajastus ka aegades, kui esimeste läbimiste ajad enne kvalifikatsioonikatset olid paremad kui kvalifikatsioonikatse omad. Kvalifikatsioonikatse võitjatele Iiri sõitjatele Robert Barrable-Damien Connolly jäi eestlastel kaotust 6,7 sekundit

Belfastis toimunud reedese päeva stardikohtade valimisel said oma valiku teha 15 kvalifikatsioonikatse kiiremat sõitjat ja see tähendab, et Raul Jeets ning Andrus Toom stardivad neljapäevase tulemuse põhjal 17 kohalt. Ka reedestel katsetel on oodata sama, mis neljapäevasel kvalifikatsioonikatsel ehk mida auto edasi, seda keerulisemaks lähevad olud rajal.

«Stardikoht pole meil küll parim, kuid ajakaotus parimatele polnud suur. Oleme valmis reedesteks katseteks ja meeskonna enesetunne on hea,» ütles Raul Jeets peale avatseremooniat.

Täna algab Circuit of Ireland ralli Eesti aja järgi kell 12.48. kui esimene auto stardib esimesele katsele. Täna sõidetakse kaheksa ja homme kümme kiiruskatset. Kiiruskatsete kogupikkuseks on 215,22 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles